Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europske prvakinje

Ana i Nika: Od letaka na “šofer šajbi” do europskog zlata

08.11.2017.
u 12:30

Ana Taslak, članica Jastreba, nije se kvalificirala za EP kroz hrvatske kriterijske turnire, ali si je sama platila put i smještaj pa će joj trošak biti refundiran.

Ako ste pomislili da s odlaskom sestara Zaninović hrvatski te-kvon-do neće više niti približno biti uspješan kao prije onda postoje dobri izgledi da ste se prevarili. Jer, s prošlotjednog juniorskog Prvenstva Europe, mladi Hrvati vratili su se sa šest medalja, a među njima i dvije zlatne.

Europskim juniorskim prvakinjama postale su dvije zagrebačke srednjoškolke - Ana Taslak (Jastreb) i Nika Klepac (Medvedgrad).

Ana je izlazno (2000.), a Nika ulazno godište (2002.) što je predsjedniku Hrvatskog te-kvon-do saveza Toniju Nobilu poslužilo kao šlagvort:

- Ove djevojke su zalog za budućnost i dokaz da naši rezultati nisu slučajnost već plod osmišljenog rada struke u ovim amaterskim uvjetima.

Ana preslila u Zagreb iz Splita

Naličje amaterizma jest i to što je Ana Taslak na Prvenstvo Europe morala ići o svom trošku, a zašto se to dogodilo objasnio je sportski direktor HTS-a Pero Josipović.

- Ana se nije uspjela plasirati na EP kroz tri naša kriterijska turnira, ali se izborila preko President Cupa pa joj je bilo dozvoljeno nastupiti o vlastitom trošku jer Savez je imao sredstava za samo deset natjecatelja. Naravno, s obzirom da je osvojila medalju, i to onu najsjajniju, taj novac će joj biti refundiran.

Ana je već godinu dana žiteljica glavnog grada kamo se preselila iz rodnog Splita gdje je i počela svoju sportsku karijeru.

- Kada sam imala četiri godine tata je na svom automobilu našao letak kojim se poziva u sportski vrtić, a već sa pet sam počela trenirati u klubu Marjan jer me animirao moj prvi trener Veljko Laura. Premda se moja mama nije bavila sportom, ona je ta od koje sam povukla ovaj borbeni gen. Mama je tip osobe za koju nikome ne bih preporučila da joj se zamjeri.

Jedan letak na “šofer šajbi” presudio je i u Nikinu slučaju.

- U mom slučaju letak je primjetila mama i poslala brata da ispuca višak energije. Kako se to pokazalo jako dobrim na koncu je mama i mene poslala na te-kvon-do. S obzirom da sam do tada trenirala ritmičku gimnastiku razgibanost koju sam stekla u tom sportu jako mi je dobro došla u sportu u kojem dominiraju nožni udarci.

Mama Klepac je, čini se, odigrala presudnu ulogu i kada je u pitanju Nikin hobi.

- Volim peći kolače, raditi slastice, to me jako dobro opušta.

A što je to što opušta Anu? Ima li ona kakav hobi?

- Kada nađem slobodnog vremena, a njega je vrlo malo uz redovnu školu i dva treninga dnevno, onda se nađem s prijateljima koji nisu iz tekvondoa.

Sanjala sam da sam u finalu

Cure su do zlata došle na oprečan način. Nika je dominirala i pobjeđivala s velikom razlikom (sveukupno 82:20), a Ana kroz četiri tijesne pobjede, tri na dva razlike, a finale protiv Njemice Schmidt sa 4:3.

- Nastupala sam pod pritiskom jer mi je ovo bilo posljednje juniorsko natjecanje i zadala sam si zadaću da se moram vratiti s medaljom. Noć prije sanjala sam da sam u finalu i da sam osvojila zlato i zato si nisam dozvolila da me preplavi zadovoljstvo nakon što sam osigurala broncu pa sam polufinale protiv Španjolske okrenula sa 0:3 na 7:5 - ispričala je Ana Taslak.

- Meni je ovo bila prva juniorska godina pa se od mene nije puno očekivalo radi čega sam mogla biti opuštena. Nakon što sam osigurala medalju, u polufinalu i finalu sam bila toliko poletna i sretna da sam bila maksimalno opuštena - kazala je Nika Klepac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije