Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER MONACA

Ambiciozni Niko Kovač poslao poruku rivalima: Želim napraviti što i u Njemačkoj

Les joueurs de ligue 1 ont affiché leur solidarité avec la journée internationale de lutte contre l'homophobie, la transphobie et la biphobie lors du match Monaco / Rennes au stade Louis II de Monaco
Foto: Bruno Bebert/Bestimage/PIXSELL
1/3
21.05.2021.
u 14:55

– Kada sam izgubio prvo finale kupa u Njemačkoj, rekao sam da se iduće godine želim vratiti i osvojiti ga. To sam i napravio, i to dvije godine zaredom s različitim klubovima. To sada želim ponoviti s Monacom – rekao je Kovač

Hrvatski stručnjak na klupi Monaca Niko Kovač propustio je priliku da s klubom iz Kneževine podigne prvi trofej. Naime, u finalu francuskog nogometnog kupa izgubio je od PSG-a 0:2. Parižani su tako osvojili 14. naslov u ovom natjecanju.

– Čestitam PSG-u na naslovu. Mislim da smo se u prvih nekoliko minuta malo uplašili. Bilo je to moje prvo finale s ovom momčadi. Mislim da smo u prvih nekoliko minuta imali malo previše respekta prema njima. Ovo definitivno nije bilo najbolje finale koje sam vidio u životu. Igrali smo bolje nakon primljenog gola, ali ovaj poraz možemo gledati kao na dio odrastanja. Kada sam izgubio prvo finale kupa u Njemačkoj, rekao sam da se iduće godine želim vratiti i osvojiti ga. To sam i napravio, i to dvije godine zaredom s različitim klubovima. To sada želim ponoviti s Monacom – rekao je Kovač, koji je s Eintrachtom i Bayernom osvojio njemački Pokal 2018., odnosno 2019. Poraze u kupovima ima s Eintrachtom u finalu 2017. protiv Borussije Dortmund te sada s Monacom protiv PSG-a. No usprkos porazu pohvalio je svoje igrače.

– Rekao sam im da možemo biti ponosni što smo stigli do ovog finala. U nogometu penal možete promašiti samo ako ga izborite, a finale možete izgubiti samo ako ga igrate.

Utakmicu su riješili Mauro Icardi, koji je zabio u 19. minuti, te Kylian Mbappé, koji se u strijelce upisao u 81.

– Kao što sam već rekao, Mbappé je za mene najbolji igrač svijeta, a ovo je finale otišlo na njihovu stranu upravo zahvaljujući njemu. Iskoristio je pogrešku s naše strane kod prvog gola i pogodio prečku, a kod drugog odlično je završio akciju. Zato ga toliko klubova želi. Prije smo imali sreće da ga zaustavimo, ali u ovoj utakmici to nismo uspjeli – zaključio je Kovač, koji sada ima nove brige, one prvenstvene.

Naime, Monaco teoretski može osvojiti francusko prvenstvo u ovoj sezoni, no šanse za to jako su male. Kovačeva momčad u posljednjem kolu, u nedjelju, mora pobijediti Lens, no Lille mora izgubiti od Angersa, a PSG od Bresta. I sve je to na papiru moguće.

Ako se to dogodi, Lille i Monaco imali bi isti broj bodova, a prvaka bi onda odlučivala gol-razlika. Lille u tome bolje stoji i dodajmo da je trenutačno prvi s 80 bodova, PSG drugi sa 79, a Monaco treći sa 77.

Osim toga, klub iz Kneževine bori se i za Ligu prvaka, odnosno kvalifikacije. 

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Volim svog partnera - Milorada
Volim svog partnera - Milorada
16:28 21.05.2021.

kakva mu je ovo traka oko ruke...nekad je veliki Ujević kao odgovor Krleži na pitanje "Gdje si stara pijano?", spremno odgovarao pozdravljam te zastavo svih boja....očito su se vremena promjenila pa je poželjno da ne velim pomodno biti zastava svih boja

ZB
Zoki-Bijela
15:56 21.05.2021.

Nedaj se Ines

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
16:32 21.05.2021.

Lol traka u centru pažnje, genijalno. Zar nije Kovač turbo katolik? Izgleda da ipak nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije