Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE OZBILJNO UGROŽEN

Alonso ostaje u bolnici na pretragama, ali su okolnosti nesreće i dalje misteriozne

Alonso nesreća
23.02.2015.
u 13:17

Dvostruki svjetski prvak je pretrpio potres mozga u nesreći na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya, ali njegova momčad tvrdi da nije ozbiljnije ugrožen.

Britanski BBC prenosi informacije da će McLarenov vozač Fernando Alonso danas ostati u bolnici na dodatnim pretragama. Dvostruki svjetski prvak je pretrpio potres mozga u nesreći na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya, ali njegova momčad tvrdi da nije ozbiljnije ugrožen. Španjolac je preko noći ostao na intenzivnoj njezi, a to je normalna procedura prilikom ovakvih udesa pa nema razloga za zabrinutost.

McLaren još uvijek nije obznanio što je izazvalo nesreću, a dodaju da su testovi pokazali da je njihov vozač neozlijeđen te da može razgovarati. Trkaći direktor Eric Boullier je rekao:

- Fernandova nesreća je jedna od onih stvari koje se dogode na testiranjima. Na svu sreću, on je dobro. Iako bolid nije teško oštećen, udarac je bio snažan pa je bilo potrebno obaviti opsežne provjere mjenjačke kutije i sustava pogonske jedinice. Zbog vremena koje je potrebno da se izvedu takve analize, odlučili smo završiti svoj test par sati prije predviđenog.

Međutim, u medijima su se jučer i danas pojavile razne priče o tome što je moglo uzrokovati nesreću. Očevici tvrde da su okolnosti i dalje dosta misteriozne. McLaren se nakon toga nije vraćao na stazu, iako je Boullier priznao da nesreća nije napravila naročito veliku štetu na njihovom MP4-30. Fotografije s mjesta nesreće također ne otkrivaju veliku štetu, a pojedini mediji tvrde da je Alonso neko vrijeme nepomično sjedio u bolidu prije nego što je prebačen u medicinski centar na stazi.

"Zašto fotograf tvrdi da mu je glava bila nagnuta u stranu prije same nesreće? I zašto toliko tajni iz McLaren Honde?", piše Motorsport.

- Nije izgledalo kao nesreća. Nekoliko je puta udario u zid prije nego što sam ga izgubio iz vida - kaže Sebastian Vettel koji se u tom trenutku vozio iza Alonsa.

Njemački Bild sumnju baca na Hondine probleme s ERS-om.

"Je li Alonso bio bez svijesti jer je udisao otrovne plinove iz baterije? Je li došlo do strujnog udara?"

Auto Motor und Sport prenosi izjave fotografa koji tvrde da je sve to izgledalo kao da je Alonso namjerno udario u zid. Njegov menadžer Luis Abad Garcia odbacuje takve navode dodajući da je vjetar bio izuzetno jak pa ga je odgurnuo prema zidu. Iako se tome nije davala velika važnost, Toro Rossov vozač Carlos Sainz je jučer također izletio na istom dijelu staze, a za to je okrivio vjetar koji je puhao veoma snažno i na mahove. Abad tvrdi da će Alonso biti u bolnici na promatranju od 24 do 48 sati, ali da je uvijek bio pri svijesti.

Službeno priopćenje iz bolnice se očekuje kasnije poslijepodne. McLarenovi predstavnici stigli su u bolnicu sredinom jutra.

>> Više pročitajte na GP1

>> Alonso je pri svijesti i razgovara s liječnicima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije