Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pino Grdović:

Aljkavi smo, kasnimo u traženju izbornika

Grdović Josip Pino
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
14.01.2015.
u 12:50

LAUREAT Bojan Bogdanović u repki se nametnuo svim konkurentima u ovom izboru.

Grad Zadar lani je bio domaćin najjačeg klupskog turnira otkako je Hrvatska samostalna, a glavni animator u dovođenju klubova poput Fenerbahçea i Galatasaraya bio je Pino Grdović, specijalist za individualni rad, što potvrđuju i karijere velikana s kojima je radio (Kukoč, Rađa, Bodiroga, Fučka, Gentile...).

Neostvarena nada – Zubčić

– Htjeli smo mi dovesti i nekoga između Barcelone i Reala, no oni nisu mogli doći jer su već imali dogovorene turnire. No, zato već sada radimo na sljedećem izdanju turnira, želimo da na ovaj turnir stalno dolaze najveći europski klubovi.

I dok organizatori zadarskog turnira ništa ne prepuštaju slučaju, čini se da je po pitanju izbora novog hrvatskog izbornika puno toga neizvjesno.

– Po meni mi već kasnimo jer nemamo izbornika, a tako ni stručnog stožera koji bi se već sada bavio analizom suparničkih igrača i trenera. Aljkavi smo po tom pitanju. Eto, recimo, izbornik bi morao otići do Indianapolisa vidjeti što se događa s Rudežom koji sada u NBA ligi igra jako malo, nerijetko ni minute.

Grdović je svojedobno radio s Ciboninim juniorima, u naraštaju Zubčića i Radoševića. I dok se Radošević uspio plasirati na vanjsko tržište, Zubčić nije ostvario prognoze, a došao je u Cibonu zajedno s Grdovićem kao velika nada.

– Ja sam u Zubčiću vidio igrača koji će biti bolji od Fučke jer je motoričniji. Nažalost, on se sa 210 cm pretvorio u šutera, ali ga se još uvijek može spasiti s obzirom na to da ima najboljeg menadžera pa neka mu organizira dodatni rad. Meni su za Rađu rekli da s njim gubim vrijeme, a za Bodirogu da ima široke kukove i da je spor. Danas se stalno priča o energiji i eksplozivnosti, a pogledajte Nowitzkog, pa taj ni novine ne može preskočiti, a igra sjajno. Ako netko ima glavu, nedostaci se uvijek mogu sakriti. Po eksplozivnosti Bodiroga bi mogao igrati u Bibinju, a čovjek je 10 godina bio najveći pobjednik u europskoj košarci.

Šakić je htio biti šerif

U vrijeme rada u Ciboni Grdović je izbacio iz momčadi igrača koji je prošlog mjeseca bio hit u Španjolskoj – Željka Šakića. Zašto?

– On je bio stariji od spomenutih i htio je biti šerif, a to kod mene ne ide. Šakić je dobar momak, ali u igračkom je smislu bio divljak. Htio je biti vođa na način da ne poštuje mlađe, a ja to nisam dopustio. Žrtvovao sam ga zbog Radoševića, Zubčića i Krušlina više nego što sam ja osobno imao nešto protiv njega. No, ako takvom tipu igrača popuštate, on vas na koncu pojede.

Pri izboru košarkaša godine Pino je bio koncizan:

Bogdanović mi je broj jedan jer se u društvu svih protukandidata u ovom izboru nametnuo kao prvi igrač reprezentacije. U toj vrsti od odgovornosti nije bježao ni Šarić koji je bio ključ Cibonina trijumfa u ABA ligi. Tomić igra na vrlo visokoj razini, no s obzirom na to koliko je talentiran, mogao bi igrati još bolje.

>> Ja sam ti kao drug Tito, imao sam na izborima 106 posto glasova

Komentara 1

Avatar links
links
16:17 14.01.2015.

ja ovo , ja sam ono, ja sam sve a godinama je bez posla!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije