Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE VIDEO

Alilović nije bio siguran treba li mu ovo, a onda je sjeo u automobil: 'Vratio sam se samo zbog jedne stvari'

19.01.2022.
u 12:58

Mirko Alilović za rukometnu reprezentaciju nastupao je 11 godina, oprostio se na težak način, pogođen stalnim kritikama i lošim izvedbama, a danas se nakon četiri godine vratio u momčad Hrvatske. Evo što nam je kazao nakon treninga u Budimpešti.

Mirko Alilović za rukometnu reprezentaciju nastupao je 11 godina, a oprostio se na težak način nakon Eura u Hrvatskoj, pogođen stalnim kritikama i lošim izvedbama. O tome je u studiju Večernjeg lista danas govorio i Vlado Šola, tada pomoćni trener reprezentacije.

Nakon četiri godine Alilović se vratio u momčad Hrvatske, izbornik Hrvoje Horvat pozvao ga je kao zamjenu za vratara Matu Šunjića koji je dobio pozitivne nalaze testa na koronu. Prva opcija bio je Marin Šego, ali on je na antibioticima i ne može pomoći. Poziv je tako stigao do 36-godišnjeg Alilovića koji već skoro cijelo desetljeće brani u Mađarskoj. Bio je član Veszprema, a danas je na golu Pick Szegeda. Prije samo dva dana govorio je da je njegova priča u reprezentaciji završena, a onda je nazvao izbornik Horvat i Mirko je nakon večernjeg treninga u klubu krenuo prema Budimpešti. Kazao nam je po dolasku da se malo nećkao, ali je presudila obveza da pomogne reprezentaciji.

"Ovo s koronom je stvarno ludilo, treba iskombinirati da neki igrač dođe na turnir u par dana, meni je bilo lako jer sam praktički bio tu, blizu Budimpešte. Situacija je specifična, puno je improvizacije", kazao je Alilović i zahvalio svima koji su ga podržali u njegovu povratku u hrvatski dres.

"Primio sam više poruka nego kad mi se rodilo dijete. Euforija u Hrvatskoj polako raste, sigurno je i to razlog. Fizički se dobro osjećam, živim rukomet i unutra sam 20 godina. Poznajem sve naše igrače, pitanje je samo poznaju li oni mene", poručio je vratar iz Ljubuškog, koji s reprezentacijom ima sedam osvojenih medalja na velikim turnirima. 

Morao se osvrnuti i na svoj odlazak iz reprezentacije. 

"Pogađale su me neke stvari koje druge igrače možda ne bi pogodile, izgarao sam u želji. U klubovima mi je bilo drukčije, branio sam bolje nego za reprezentaciju. Sada sam stariji iskusniji, vidim stvari drukčije. Nebitno je tko je na golu, bitno je da Hrvatska pobjeđuje", rekao je Alilović novinarima nakon današnjeg treninga te je otkrio kako se osjećao kada je na turniru u Hrvatskoj udaljen iz momčadi, podsjećajući na poruku koju je tada poslao stožeru i navijačima. 

Pogledajte u videu zašto iste riječi nudi i danas.

Komentara 11

PL
Plaviplavi
13:26 19.01.2022.

Bravooooooo Mirko! Ajmoooooooo!

RA
Ralf
13:46 19.01.2022.

Iz nekoga razloga imam osjećaj da će Mirko vrhunski braniti... neke stvari se vrate u životu. Ovo mi miriše na to

BR
Brijest1
14:52 19.01.2022.

Velikani ostaju zauvijek. Neka ti je sa srecom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije