Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eliminacijska borba

Alen Babić otkrio velike vijesti: 'Pobjednik našeg meča bori se za titulu prvaka'

storyeditor/2022-11-10/Babic.png
Instagram
11.11.2022.
u 06:30

Hrvatski boksač već je prihvatio dosada najvažniju borbu u karijeri.

Alen Babić trenutačno se nalazi kod Tysona Furyja kojem pomaže u pripremi meča protiv Dereka Chisore. Hrvatski boksač sparira jednom od najboljih boksača današnjice i, kako kaže, zaista uživa u tome, a upravo iz Furyjeva kampa objavio je ime svog sljedećeg protivnika.

– Imam velike vijesti. WBC je upravo odradio svoju konvenciju u Meksiku, naređeno mi je da se borim protiv Ryada Merhyja. Pobjednik će dobiti priliku boriti se za titulu u kategoriji bridger. Nadam se da će taj dečko pristati. Ja sam već pristao boriti se protiv njega – napisao je Babić na Instagramu.

Očekivalo se da će se Babić boriti protiv Oscara Rivasa za WBC naslov u kategoriji bridgerweight, taj meč najavljivao je i promotor Eddie Hearn, no Kolumbijac je imao neke druge planove. Iako je Babić zagovarao taj meč u studenom, Rivas ga je vješto izbjegavao i nije odgovarao na ponude, da bi sada objavio da se 25. veljače bori protiv. Lukasza Roszanskog

No neće ga Rivas moći dugo izbjegavati jer će Babićev i Merhyjev meč biti eliminacijski, a to znači da će pobjednik postati obavezni izazivač za naslov prvaka.

Merhy je 29-godišnji boksač rodom iz Obale Bjelokosti, ali nastupa pod belgijskom zastavom. U karijeri ima 30 mečeva, 29 pobjeda (od čega 25 nokautom), a samo jednom je poražen. Ipak valja naglasiti da je pobjede uglavnom ostvario protiv nižerangiranih boksača koji nisu ni blizu Babićeve kvalitete. On još uvijek nije pristao na borbu s Babićem, ali očekuje se da bi to uskoro mogao napraviti. 

>> Sin predsjednika Milanovića veliki je talent: Ima 18 godina i 104 kg, prešao je u najtežu kategoriju!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
07:04 11.11.2022.

Ko je ovaj desno pored Pere Lozaca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije