Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEREDI 13.5.

Aleksandar Vučić je 1990. bio na Maksimiru: 'Uvijek smo bili spremni na tučnjavu u Zagrebu'

Aleksandar Vučić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
19.04.2017.
u 18:54

- Gledajte, uvijek smo mi bili spremni na tuču u Zagrebu, ali ovo je bilo nešto drugačije - ispričao je Aleksandar Vučić

Nikad odigrana utakmica Dinamo – Crvena zvezda jedan je od najpoznatijih događaja u povijesti modrog kluba. 13. svibnja 1990., u predvečerje Domovinskog rata, ostat će upamćen po krvavim neredima u sukobu Boysa i Delija, a svijet je obišla slika tada mladog Dinamovog kapetana i reprezentativca Jugoslavije Zvonimira Bobana kako nasrće na policajca.

Na Maksimir je tada stiglo nekoliko tisuća Delija, a među njima su bila dvojica za koja će kasnije odigrati veliku ulogu u Srbiji. Jedan od njih je Željko Ražnatović Arkan koji je te sezone sjedio na Zvezdinoj klupi, a drugi - Aleksandar Vučić, sadašnji predsjednik Srbije.

- Gledajte, uvijek smo mi bili spremni na tuču u Zagrebu, ali ovo je bilo nešto drugačije - ispričao je Aleksandar Vučić, prenosi Espreso koji je objavio njegovu fotografiju s Maksimira.

Arkan, koji je tada na Maksimiru imao pištolj, ubijen je 1999. u Beogradu i bio je vođa postrojbi koje su činile ratne zločine po Hrvatskoj. Puno se pričalo da je Arkan, kao agent Službe državne sigurnosti, dobio zadatak izazvati nerede na Maksimiru. Vučić je nedavno izabran za predsjednika Srbije nakon što je bio ranije bio premijer te države. Ostao je upamćen po izjavi da "Glina nikada neće biti hrvatska" koju je 1995. posjetio kao ambiciozni tajnik Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

>> Tajne 13.5.: Arkan je tada na Zvezdinoj klupi sjedio naoružan!

Komentara 46

DU
Deleted user
20:09 19.04.2017.

A gdje je bio 18.11 1991?

Avatar HerojUlice
HerojUlice
20:16 19.04.2017.

Prvi na traktoru, da spremni za fajt hahahahaha

US
uskook
19:08 19.04.2017.

Takvim velikim ideolozima "Daleko im kuća"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije