Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Petrović:

Uživam u trenutku, a poslije Rija povlačim se u trenersku mirovinu

Aleksandar Petrović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
11.07.2016.
u 22:30

Već prije finala rekao sam im kakav je plan za Rio, da pripreme počinjemo 20. srpnja, pa su me igrači gledali u čudu, otkrio je Petrović.

Aleksandar Petrović (58), hrvatski izbornik, u očima svojih izabranika prometnuo se u “Aleksandra Velikog”, zapovjednika koji im daje vjeru da za njih na bojnom polju nema nepobjedivih. Tako ih je uspješno uvjerio i da moraju igrati obranu “krvavih koljena” i da samo tako mogu pobijediti favorizirane Grke i domaćine Talijane. A malo je onih koji su u ovu momčad, ali i u Petrovića kao trenera uistinu vjerovali.

Iznenađenje sa Šarićem

– Sumnjičavaca je bilo puno jer ja sam na kraju jednog trenerskog puta, no život piše čudne priče. Meni osobno iznimna je zadovoljština to što sam dvojicu vrhunskih trenera kao što su Messina i Katsikaris šahovski nadmudrio.

Prije turnira najavio je “varanje” suparnika i to je i činio.

– Igrače za koje smo znali da nisu dobri šuteri bezobrazno smo puštali da šutiraju, a Šarićevu “playmakersku” igru čuvali smo za sam finale. Smiješno mi je bilo kada sam Šariću rekao da pušta Gentilea da šutira, a on mene u čudu gleda i pita: “Kako da ga pustimo kad igra za milijun eura?”

Kako je uspio pronaći čarobnu formulu “kemije” u momčadi?

– Ja sam njih zabavljao i rasterećivao. Recimo, prije finalne utakmice rekao sam im kakav je plan za Rio, da pripreme počinjemo 20. srpnja, a da 26. putujemo u Argentinu pa su me gledali u čudu. Još sam dodao da ću iz zrakoplova za Rio izvući onoga tko se za 10 dana pojavi i s kilogramom viška. Ovi su momci 32 dana bili zajedno i nitko nije napravio ni najmanji ispad, zato mi je strašno drago i zbog njih. Utrli su put supertalentima koji dolaze kao što su Bender, Žižić, Zubac...

A njih će objeručke dočekati dvojica vođa ove reprezentacije Bogdanović i Šarić, ali i veliki znalac Simon, posve podređeni kapetan Ukić, nevjerojatno borbeni Planinić, silno nadareni Hezonja...

– Bojan mi je već prvog dana rekao da na njega mogu natovariti koliko god želim, Simon nam je donio kreativnost, a Šarić je bio vezivni faktor. Priča s Planinićem bila je sjajna. Igrač koji nije bio ni u primislima spremno se odazvao već za 24 sata po pozivu, a taj je igrač uneredio MVP-ja Eurolige Bourousisa. Hezonja nam je dao puno svojom energijom i atletizmom...

Zašto su svi oni bili tako samouvjereni?

– Zato što su se u obrani svi “kokali”, a u napadu je svatko imao svoju rolu u kojoj se dobro osjećao.

Nije Aco zaboravio spomenuti ni trojac koji je otpao, a bio je na pripremama.

Delaš je čak odgodio vlastito vjenčanje zbog reprezentacije, Kraljević je došao s 10 kilograma manjka i umirao je na treninzima, a podredio se i Pilepić.

Neću mijenjati igrače za Rio

Nakon svega, pred Acom je bila i jedna dvojba.

– Svjestan sam da bi s jednim ili dva nova igrača popravio krvnu sliku, ali ne bih sebi mogao pogledati u ogledalo da nekog od ovih 12 ostavim u Hrvatskoj. Mijenjat ću jedino ako se netko ozlijedi.

A što će odlučiti kad je riječ o njegovu izborničkom putu?

– Kao što sam najavio, odradit ću još Rio i povući se. No, sada uživam u trenutku i uživat ću sljedećih mjesec dana.

Komentara 15

CA
Catalonia
22:59 11.07.2016.

Ti links samo pljuješ.Može te bit sram.A sigurno te boli to kaj smo se plasirali na OI.I to kaj je to napravio Aco sa ekipom.Njega stalno pljuješ i obezvrijeđuješ ko uostalom sve.Sram te bilo.Sada patiš-tako ti i treba.

Avatar Diavolo
Diavolo
10:41 12.07.2016.

Aco ,hvala ti,i jos neki ce uzivati isto u ovom ljetu

AR
ArsenT
07:10 12.07.2016.

U ovakvom HKS-u Petrović je najbolji izbornik kojeg HR može imati! Aco, zaboravi mirovinu, ostani zauvjek!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije