Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspored natjecanja

Težak zadatak odmah na početku: Hrvatski košarkaši Igre će otvoriti protiv favorita skupine

Hrvatska - košarka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
10.07.2016.
u 20:00

Nastup u četvrtfinalu izborit će četiri prvoplasirane momčadi iz skupine.

Hrvatski košarkaši saznali su tko će im biti suparnici na Olimpijskim igrama u Brazilu. Izabranici Aleksandra Petrovića igrat će u skupini B protiv Argentine, Španjolske, Brazila, Litve i Nigerije.

Olimpijski turnir u Rio de Janeiru započinje 7. kolovoza, a završava finalom koje je na rasporedu 21. kolovoza. Hrvati će 7. kolovoza, odmah na početku, imati težak zadatak protiv Španjolske koja je favorit skupine.

Nakon toga, 9. kolovoza, suparnik će biti Argentina, a dva dana kasnije suprotstavit će nam se još jedna snažna južnoamerička momčad - domaćin Brazil

Protiv Nigerije ćemo igrati 13. kolovoza, a posljednji protivnik u skupini 15. kolovoza bit će Litva.

Nastup u četvrtfinalu izborit će četiri prvoplasirane momčadi, a pobjednik skupine A igrat će protiv četvrtog iz skupinje B. Drugi iz skupine A igrat će protiv trećeg iz skupine B (i A3-B2, A4-B1). 

Nema sumnje kako će naši košarkaši morati biti na visini zadatka kako bi izborili nastup u doigravanju. Jer europski prvaci Španjolci će sa sedam NBA igrača u sastavu pokušati nadmašiti srebro sa posljednjih Igara u Londonu, Brazilci imaju pet NBA igrača, Litvanci tri, a Nigerija je, barem na papiru, najslabiji suparnik. 

Raspored utakmica Hrvatske u skupini

Nedjelja, 7. kolovoza: Hrvatska - Španjolska (23 sata)

Srijeda, 10. kolovoza: Argentina - Hrvatska (2.30 sati)

Četvrtak, 11. kolovoza: Brazil - Hrvatska (18.15 sati)

Nedjelja, 14. kolovoza: Hrvatska - Nigerija (2.30 sati)

Utorak, 16. kolovoza: Litva - Hrvatska (2.30 sati)

Komentara 13

ST
stimo
21:12 10.07.2016.

samo nek se bore i ne zovu tomica

Avatar Diavolo
Diavolo
20:33 10.07.2016.

Ne treba ih unaprijed zaliti ni otpisivat, iako ce bit vraski tesko

RE
rene
13:01 11.07.2016.

promjenilo se mnogo trenera, i neznam zašto su ovdje neki protiv Ace, dokazano dobar trener, možda malo pre temperamentan ... ali svi zaboravljaju da je on posljednji donio medalju doma .... najvažnije od svega, što su svi igrači za njega ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije