Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Petrović:

'Nemam pravo oduzeti nastup na Igrama onima koji su to izborili'

Aleksandar Petrović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
10.07.2016.
u 21:11

Odlučio sam da neću žrtvovati homogenost koju imamo u ovoj momčadi za poboljšanje rotacije od nekoliko postotaka, izjavio je izbornik Petrović.

"Za razliku od skupine A u kojoj je američka reprezentacija izraziti favorit, u našoj skupini su više-manje sve momčadi izjednačene. Možda su Španjolci u statusu blagog favorita. Ne treba podcijeniti Nigeriju koja je prvak Afrike i izrazito atletski moćna momčad. No, sa svima se možemo nositi", prokomentirao je ždrijeb olimpijskog turnira izbornik Aleksandar Petrović u razgovoru za Hrvatsku televiziju te najavio da za olimpijski turnir neće mijenjati postavu koja je izborila nastup u Rio de Janeiru.

"Razmišljao sam da bih jednom izmjenom mogao malo dobiti na kvaliteti, ali kad sam ostao sam i razmislio, zaključio sam da nemam pravo oduzeti nastup na Igrama onima koji su to izborili. Vidjeli ste kakve su bile reakcije igrača na klupi i odlučio sam da neću žrtvovati homogenost koju imamo u ovoj momčadi za poboljšanje rotacije od nekoliko postotaka", izjavio je izbornik Petrović.

Skupine olimpijskog turnira

Skupina A: SAD, Francuska, Srbija, Venezuela, Kina, Australija

Skupina B: HRVATSKA, Argentina, Brazil, Španjolska, Litva, Nigerija

Raspored utakmica Hrvatske u skupini

Nedjelja, 7. kolovoza: Hrvatska - Španjolska (23 sata)

Srijeda, 10. kolovoza: Argentina - Hrvatska (2.30 sati)

Četvrtak, 11. kolovoza: Brazil - Hrvatska (18.15 sati)

Nedjelja, 14. kolovoza: Hrvatska - Nigerija (2.30 sati)

Utorak, 16. kolovoza: Litva - Hrvatska (2.30 sati)

Nokaut faza

Srijeda, 17. kolovoza: četvrtfinalne utakmice A1 - B4, A2 - B3, B1 - A4, B2 - A3 (počeci od 15 sati, 18.30, 22.45 i 2.15 sati)

Petak, 19. kolovoza: polufinalne utakmice (19.30 sati i 23 sata)

Nedjelja, 21. kolovoza: utakmica za 3. mjesto (15.30 sati) i finale (19.45 sati) 

Komentara 6

Avatar comandante
comandante
07:29 11.07.2016.

Sta se ti uopce ima razmisljati to se jednostavno ne radi!!!

DH
dalibor.hren
16:15 11.07.2016.

Bravo Aco! Na OI idu oni koji su ih i izborili, pod cijenu rezultata! Bravo!

PO
PowerPoint
08:20 11.07.2016.

Bravo za Acu! Nema baš nikakvog razloga da se mijenja ma ijedan igrač, čak i Krušlin koji nije ništa ni igrao! Dečko je s toliko emocija pratio utakmice da nam može biti drago i radi njega samog da idemo na OI. Ne trebaju nam Radoševići, Tomići i ostale zvijezdice koje misle da su veći od reprezentacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije