Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ACO PETROVIĆ:

Izostanak Bojana Bogdanovića može nadomjestiti samo tim

Bojan Bogdanović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
07.09.2015.
u 17:45

Poznavajući Bojana, i njegov odnos prema reprezentaciji, teško da će ga itko spriječiti da zaigra već u utorak protiv Makedonije.

Bojanu Bogdanoviću kao da nije suđeno da ovaj Eurobasket odigra u svom punom igračkom kapacitetu, a ima tako silnu želju i volju. Nakon što ga je ozljeda gležnja izbacila iz stroja na šest dana, sada mu se dogodio udarac glavom o parket. Srećom, premda je ružno izgledalo, vijesti ne zabrinjavaju:

–Rezultati obavljene dijagnostike, CT-a i rendgena ohrabruju, a i Bojan je proveo mirnu noć i osjeća se dobro i stabilno. S obzirom na to da je za nezgodu interes iskazao i njegov klub Brooklyn Nets, i njih smo obavijestili o njegovu stanju – kazao nam je liječnik reprezentacije dr. Miran Martinac, čija je preporuka bila da Bojan u nedjelju navečer ne igra protiv Grčke.

Poznavajući Bojana, i njegov odnos prema reprezentaciji, teško da će ga itko spriječiti da zaigra već u utorak protiv Makedonije, a hoće li to biti preporučljivo, odlučit će liječnici koji će pratiti njegovo stanje. Bez obzira na to kada će zaigrati, razmotrit ćemo kakva je Hrvatska s Bojanom Bogdanovićem i bez njega.

Što je to što Bojan jamči kada je na parketu, osim onih 20-tak koševa koliko je u stanju zabiti čak i kada nije u svojem najboljem izdanju?

– Kada reprezentacija ostane bez najboljeg igrača, hendikep je golem. To vam je kao da Srbija ostane bez Teodosića. Bojan je prisutan u svemu. Ima ga u defenzivnom skoku, a kada treba potegnuti u obrani, on je opet tu. S obzirom na to da ne igramo puno s centrima leđima okrenutima košu, on i to radi sa svoje pozicije. To je igrač koji stvara razliku – ističe bivši izbornik Aleksandar Petrović.

Projicirani HKS-ov šef za stručna pitanja ponudio nam je i razmišljanje o tome kako nadomjestiti odsutnost najboljeg igrača:

– Ne bude li Bojana i u tim utakmicama, protiv Makedonije, Nizozemske i Gruzije, morat će povući ostatak momčadi jer takvog igrača ne može nadomjestiti jedan igrač. Recimo, mnogo više morat će proizvoditi razigravači. Oni morati preuzeti više inicijative i odgovornosti, više će se morati kreirati, pa čak i više šutirati. Jer, ostane li u vanjskoj liniji sve samo na Simonu i Hezonji, bit će jako teško.

Nudi Petrović još neka razmišljanja o taktičkom pokrivanju Bogdanovićeva neigranja.

– Bilo bi dobro kada bi Tomas preuzeo Bojanovu rolu, a ako smo pak i bez Tomasa, onda ne bi bilo loše da izbornik Rudeža spusti 15-tak minuta na trojku. To bi pak značilo da bi Šarić igrao više na četvorci, ali i da bi u paru igrali Tomić i Žorić koji su zajedno igrali dok su bili suigrači u Zagrebu. Uostalom, na četvorci su vrlo često ljudi koje Žora može čuvati ako to nisu igrači poput Srbina Bjelice koji igraju na osam metara.

Da je odsutnost Bogdanovića veliki hendikep, drži i naš najtrofejniji trener, član Košarkaške kuće slavnih, Mirko Novosel:

– Bojan je veliki igrač i takvo što uvijek uzdrma momčad, no najvažnije je sada da bude spreman za eliminacijske utakmice. A Makedoniju, Nizozemsku i Gruziju trebali bismo pobijediti i bez Bogdanovića. Bitno je da naši razigravači budu malo efikasniji, ali i da Tomić bude dominantniji ispod koša.

>> Šarić je već sada lider momčadi, a Hezonja je do njega

>> Bogdanović je doista fanatik, skidam mu kapu!

>> Šarićevo dodavanje bez gledanja Tomiću među najboljim akcijama Eurobasketa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije