Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvati kod ramadanija

Albanski menadžer osvaja hrvatske reprezentativce! Jači je i od Mamićevog tabora

30.04.2018.
u 14:28

Fali Ramadani dominantna je menadžerska figura u hrvatskoj reprezentaciji.

Od prije nekoliko dana mediji u Srbiji raspolažu informacijom kako je jedan od najutjecajnijih europskih nogometnih menadžera, Albanac Abdilgafar Ramadani zvani Fali, rodom iz Tetova, inače zastupnik većine srpskih reprezentativaca (Nastasić, Ljajić, Fejsa, Milivojević, Jović, Kostić...), u svoj tabor pridobio i mladoga hrvatskog reprezentativca Josipa Brekala iz Wolfsburga.

Informacija je potkrijepljena i fotografijom na Instagram-profilu Ramadanijeva suradnika Nikole Popovića s Brekalom premda iz izvora bliskih igraču doznajemo kako Ramadani još uvijek vrbuje našega dragulja, ali kako ugovor nije potpisan pa Josipova imena i dalje nema na popisu agencije Lian Sports, odnosno Ramadanijevih štićenika na Transfermarktu.

Vrbuje igrače

Međutim, na toj listi odnedavno se nalazi ime još jednog našeg mladoga asa, Alena Halilovića, koji je u Ramadanijev tabor prebjegao iz okrilja menadžera Zorana Stojadinovića. Tako polako ali sigurno moćni Fali Ramadani ulazi na hrvatski teritorij i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bit će zastupljen s čak petoricom Hrvata: Ivanom Perišićem, Markom Rogom, Antom Rebićem, Nikolom Kalinićem i Dominikom Livakovićem, a saznajemo kako je nadomak potpisu s još jednim istaknutim mladim reprezentativcem.

Nikoli Kaliniću itekako se isplatila suradnja s Ramadanijem jer ljetos je potpisao ugovor života s Milanom. Uspio je Ramadani od Kalinića napraviti jedan od najvećih transfera hrvatskih nogometaša ikada.

A prvi Ramadanijev hrvatski klijent bio je Josip Šimunić, s kojim je surađivao preko svoga suradnika Nikole Damjanca.

Tko je uopće Fali Ramadani i kako objasniti fenomen pridobivanja hrvatskih reprezentativaca budući da ni Ramadani, agent s prebivalištima na Mallorci i u Londonu, ni njegovi suradnici ne komuniciraju s medijima?

U Hrvatskoj su njegovi partneri Tomislav Erceg i Marijan Buljat, koji nam je, poštujući politiku kuće o neistupanju u medijima, kazao kako ne bi razgovarao na ovu temu.

Na isti način funkcioniraju i Ramadanijevi suradnici, primjerice, u Srbiji pa šture informacije o Falijevim poslovima stižu tek putem društvenih mreža...

Međutim, čini se da nije teško pročitati taktiku kojom se služi Fali Ramadani vrbujući igrače s ovih prostora. Kako utjecajni Albanac već raspolaže impresivnim arsenalom istaknutih europskih eksponata, zastupajući Alonsa iz Chelseaja, pa trenera i igrača Napolija, Maurizija Sarrija i Kalidoua Koulibalya, pa Interova vratara Handanoviča, Crnogorca Jovetića..., kako radi poslove s brojnim velikim klubovima (Chelsea, Milan, Napoli, Fiorentina, Monaco, Benfica...), nogometaše na prekretnici karijere neodoljivo će privući takva priča.

Tako je, primjerice, prošle godine Ivan Perišić, vođen ambicijom da zaigra za Manchester United, prihvatio Ramadanijevu ponudu za suradnju. Pa iako posao s Englezima nije bio uspješno završen, Ivan se utješio novim, poboljšanim ugovorom u Interu. Istina, za takav razvoj karijere nije mu ni bio potreban Ramadani, jer novi ugovor u Interu mogao mu je priskrbiti i njegov dotadašnji impresario Tonči Martić.

No Ramadani je zaista i pregovarao s Manchester Unitedom, engleski novinari uhvatili su ga na večeri s trenerom crvenih vragova Joseom Mourinhom. Tko zna, možda Perišić ovog ljeta ode k Mourinhu...

Mamićeva su trojica

Brekalo i Halilović imaju sličnu strategiju kao njihovi stariji kolege Perišić i N. Kalinić. Josip u Wolfsburgu i Alen koji se vraća u HSV s posudbe iz Las Palmasa, smatrajući da je vrijeme za nove iskorake u karijerama, za prelazak u jače, ambicioznije klubove, u kojima će njihova darovitost dobiti značajniji prostor. Obojica dragulja su na svojevrsnim prekretnicama; hoće li izrasti u klasne europske igrače i probiti se u A reprezentaciju ili biti tek nositelji sporednih uloga u klubovima.

Napomenimo i kako je Fali Ramadani pridobio još jednoga nadolazećega majstora s naših prostora, 17-godišnjega dinamovca Ajdina Hasića, u kojemu, kako nam kažu neki bliski Faliju, vidi novoga Adema Ljajića.

Fali Ramadani dominantna je menadžerska figura u hrvatskoj reprezentaciji.

Nakon njega, najraskošnijim izlogom raspolaže Mamićev tabor, odnosno Nikky Vuksan, zastupajući Tina Jedvaja, Dejana Lovrena i Matea Kovačića. Marko Naletilić pak drži Danijela Subašića i Marka Pjacu, Pharos Sport Lovru Kalinića i Duju Čopa, Miroslav Bičanić, odnosno Doyen Sports, zastupa Marcela Brozovića, braća Lemić Luku Modrića...

Marko Rog (Napoli)

Ivan Perišić (Inter)

Nikola Kalinić (Milan)

Dominik Livaković (Dinamo)

Hrvoje Milić (Napoli)

Ante Rebić (Eintracht)

Alen Halilović (Las Palmas)

Josip Elez (Hannover)

Dario Župarić (Rijeka)

Ante Majstorović (Lokomotiva)

Ramadani će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji imati barem četvoricu igrača u hrvatskoj reprezentaciji – Perišića, Kalinića, Livakovića i Rebića, a možda još i Roga i Milića.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije