Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga nacija

Alba uoči Maksimira: Jasno nam je da nas čeka nešto sasvim drugačije

Jordi Alba
Foto: Reuters
1/5
13.11.2018.
u 22:03

- Sretan sam što sam opet ovdje, suigrači su me lijepo dočekali - kazao je Alba, kojeg izbornik Luis Enrique dosad nije zvao u reprezentaciju

Povratnik u španjolsku reprezentaciju, Jordi Alba (29), smatra kako će utakmica između Španjolske i Hrvatske u četvrtak biti drugačija u odnosu na onu od prije dva mjeseca koja je završila 6:0.

- Utakmica u Zagrebu sigurno neće biti kao ona u Elcheu. Španjolska je tada snažno odigrala, no ovo će sada biti nešto sasvim drugo. Hrvatska je napravila veliki rezultat na Svjetskom prvenstvu, to je snažna momčad, a sada će igrati pred svojom publikom - rekao je lijevi bek u utorak na konferenciji za medije pored Madrida.

Španjolski nogometaši su trenerali sat i pol u sjeveroistočnom predgrađu Las Rozas, a trening je bio zatvoren za medije.

To je Španjolcima bio drugi trening uoči posljednje utakmice Lige nacija koju igraju u Hrvatskoj. U rujnu su sa 6:0 pobijedili u južnom gradu Elcheu, što je bio najteži poraz Hrvatske ikada.

Barcelonon igrač Alba, sa 66 natupa, nije igrao u toj utakmici. Posljednji put je nastupio za Španjolsku ljetos na Svjetskom prvenstvu. Nakon toga je za izbornika postavljen Luis Enrique, koji mu je bio trener u Barceloni od 2014. do 2017. godine, no dosad ga nije zvao u reprezentaciju. To se u medijima tumačilo osobnim razlozima.

- Ne, nikada nije bilo ničeg lošeg između mene i Enrique. Nikada se nismo posvađali. To je bila profesionalna odluka i ja ju poštujem. Ovdje ima puno dobrih igrača - rekao je Alba. U ponedjeljak su se u znak pozdrava zagrlili na ulasku u reprezentativni sportski centar.

- Sretan sam što sam opet ovdje, uvijek mi je cilj bio nastaviti igrati za reprezentaciju a suigrači su me lijepo dočekali - napomenuo je Alba.

Španjolskoj će to biti drugo gostovanje u Hrvatskoj nakon što je 2000. godine odigrala 0:0 u Splitu u prijateljskoj utakmici. Vodi u skupini sa 6 bodova, Engleska ima 4, a Hrvatska 1 bod uz utakmicu manje. Samo će pobjednik skupine izboriti završni turnir Lige nacija, natjecanja koje ove godine igra prvi put. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije