Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojka

Aksentijević: Došao sam po trofeje, u prosincu želim Kup!

'sport 04.09.2009 .varazdin.... miroslav aksentijevic ponovo trener ok varazdin  snimio: darko gorenak'
'gorenada'
10.10.2009.
u 11:50

Gostujući danas u Kaštel Lukšiću kod domaće Mladosti, odbojkaši kluba Varaždina počinju prvenstvo. Klupu Varaždinaca ponovno je preuzeo najtrofejniji trener Miroslav Aksentijević.

Zbog njegova dolaska u Varaždin, u baroknpm je gradu ponovno poraslo zanimanje za odbojku.

Varaždin je evoluirao
- Vjerujem kako će nam na utakmice dolaziti velik broj gledatelja. Kada je sagrađena dvorana u Varždinu, stekli su uvjeti za razvoj ne samo odbojke već i drugih sportova. Slobodno mogu reći kako takve uvjete nema nitko u Hrvatskoj - rekao je trener Miroslav Aksentijević.

Publiku u prvom redu privlače rezultati i atraktivna igra. Koliko ste zadovoljni kvalitetom seniora?

- Već nakon početnih treninga vidio sam ogromni potencijal. Uprava kluba napravila je odličan posao prošle sezone kada se odlučila na pomlađivanje momčadi. Mladići koji su dobili priliku, i te kako su je iskoristili. Uz pomoć nekoliko iskusnijih igrača stvorena je momčad za vrh prvenstvene tablice.

- Varaždin je kao klub evoluirao. Stvorena je odlična škola odbojke, koja svake godine može izbaciti barem jednog igrača za prvu momčad, a rezultati seniora moraju biti poticaj djeci u njihovu radu - izjavio je strateg Varaždinaca.

Prvi dio sezone poslužit će za uigravanje za završnicu domaćeg kup-natjecanja.

Odlučivat će nijanse
- Tako ćemo tempirati formu. Imamo dva mjeseca da posložimo još neke stvari jer želimo iskoristiti priliku za prvi trofej.

Ne skrivate ambicije?

- Uvijek želim trofej! Tako je bilo i prije u Varaždinu i svugdje gdje sam radio. Zagrebačka Mladost, Zagreb i Rijeka najveći su nam konkurenti, ali ne vjerujem da ti klubovi imaju jače momčadi od naše. U svakom slučaju odlučivat će nijanse u borbama za najviša mjesta u prvenstvu i kupu - kaže trener Miroslav Aksentijević.

a U Odbojkaško klubu Varaždin ne radi se uspješno samo s muškom ekipom. Posljednjih nekoliko godina aktiviran je rad i s djevojkama, koje se ove sezone natječu u II. B ligi. Iza Varaždinki je prvo kolo u kojem su uspješno odradile gostovanje u Velikoj Gorici, protiv istoimenih protivnica, svladavši ih s glatki 3:0 (25:7, 25:15, 25:15). Prvenstvo se nastavlja u nedjelju, kada seniorke Varaždina u 11 sati u maloj dvorani na Dravi ugošćuju sastav Zagreba. Ekipa Varaždina pod vodstvom trenera Ede Dobrenića, sastavljena je od igračica poniklih u vlastitoj odbojkaškoj školi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije