Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRENULO JE

Ajla kao Australka počela redati pobjede

Ajla Tomljanović
Foto: Reuters/Pixsell
22.03.2018.
u 08:53

Kao Australka lakše će do pozivnice nego kao Hrvatica...

Zagrepčanku Ajlu Tomljanović (24) odnedavno i WTA tretira kao Australku (dotad je ona za ITF bila Australka, a za WTA Hrvatica), što znači da je proces njezine repatrijacije napokon završen i da je postala punopravna građanka Australije.

To kao da je mladoj tenisačici donijelo potreban mir, pa je počela postizati solidne rezultate. Od početka ove godine može se pohvaliti pobjedama nad Varvarom Lepčenko (68. na WTA listi), Andrejom Petković (105.) i Viktorijom Golubić (112.), a s ugodnim iznenađenjima nastavila je i na turniru u Miamiju. U prvom kolu pobijedila je 41. tenisačicu svijeta Lesju Curenko s 3:6, 6:4, 7:5 nakon čudesnog preokreta. Ukrajinka je, naime, u trećem setu povela s 4:0, a potom je Ajla osvojila sedam od sljedećih osam gemova.

Zagrepčanka je tako opravdala pozivnicu koju je za nastup na ovom turniru dobila od organizatora. Kao 90. tenisačica svijeta nije mogla igrati na temelju plasmana, ali nije uzalud promijenila državljanstvo. Kao Australka lakše će do pozivnice nego kao Hrvatica... No, sad kad je zdrava, Ajla bi se mogla uskoro vratiti na pozicije na kojima je nekad bila, a bila je 47. tenisačica svijeta. 

Komentara 4

TR
Travno221
13:30 23.03.2018.

Da, sigurno bi i Zadranka Bernarda Pera dobila pozivnicu da je ostala Hrvatica. Pogledajte kome idu pozivnice u Miamiju i sve će vam biti jasno: šest Amerikankama, Azarenki i Ajli...

TR
Travno221
13:02 23.03.2018.

Dobro, ljudi, IMG je samo menadžerska agencija i jasno je da ne pristupa na jednak način jednom Australcu, Amerikancu ili Hrvatu. Što Jana Fett nije dobila pozivnicu za Miami?

GV
golub Vaso
09:51 22.03.2018.

autor je slabo informiran, ova pozivnica nema veze s promjenom državljanstva, IMG je vlasnik turnira i Ajla je kao njihova akvizicija već dobivala nekoliko puta pozivnicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije