Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVO PROTIV FEYENOORDA

Ajaxu 18. naslov u nizozemskom kupu

Ajax
Reuters
06.05.2010.
u 20:44

Osamnaesti put u povijesti nogometaši amsterdamskog Ajaxa su osvojili naslov pobjednika tamošnjeg Kup natjecanja. Prvi put nakon tri godine.

I u uzvratnom finalnom ogledu Ajax je bio bolji od Feyenoorda. Nakon 2-0 u Amsterdamu, u uzvratu je Ajax u Rotterdamu slavio s 4-1.

Bilo kakva nada se za Feyenoord rasplinula nakon samo četiri minute uzvrata. Naime, tada je sjajni Urugvajac Luis Suarez postigao pogodak nakon čega je domaćin trebao četiri pogotka za ukupno slavlje što je bilo, dakako, nemoguća misija za njih.

Ajax je i u uzvratu bio daleko bolja i konkretnija momčad, a realizaciju su na sebe preuzeli Suarez i Siom de Jong. Malo veselja je domaćim navijačima donio Danas Jon Dahl Tomasson koji je zabio u 72. minuti za, u tom trenutku, 2-1 za Ajax. Tomasson je dobro reagirao nakon slobodnog udarca u kojem je uzdrmana greda Ajaxovih vratiju.

Ovim je Ajax pronašao malu zadovoljštinu nakon prvenstvene utrke u kojoj nisu uspjeli dostići prvaka Twente.

Bila je ovo, inače, trinaesta pobjeda zaredom Ajaxa, računajući utakmice u Eredivisiji i domaćem Kupu.

Legendarni nizozemski nogometaš Roy Makaay je, pak, u dresu Feyenoorda odigrao posljednju utakmicu u uspješnoj karijeri.


Nizozemski kup finale, uzvratna utakmica:

Feyenoord - Ajax 1-4 (Tomasson 72 / Suarez 4, 82, De Jong 64, 77)

prva utakmica: 0-2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije