Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrio pravi razlog

Ademi objasnio zbog čega će igrati za Makedoniju, a ne za Hrvatsku

'17.11.2012., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 16. kolo, Dinamo Zagreb - NK Zadar. Arijan Ademi. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
17.05.2014.
u 13:39

- Hrvatska ima veliki broj kvalitetnih igrača na mojoj poziciji koji su profilom slični meni. Da se razumijemo, svaki igrač, na mojoj i svakoj drugoj poziciji, koji je dobio poziv ga je i zaslužio i nema nikakve ljutnje te im svima želim puno sreće

Nakon što nije pozvan u hrvatsku reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo, veznjak Dinama Arijan Ademi odlučio je da će ubuduće igrati za Makedoniju. U razgovoru za službenu stranicu GNK Dinama objasnio je razloge svoje odluke.

- Nema apsolutno nikakve ljutnje niti sam ja zato odabrao Makedoniju. Dulje vrijeme razgovaram s ljudima iz Makedonije koji me žele i vide u svojoj reprezentaciji danas, ali i u budućnosti te me cijene kao igrača i čovjeka tako da ovo nije odluka koju sam donio preko noći niti zbog popisa izbornika Hrvatske - priča Arijan kojem odluka nije bila lagana:

- Naravno, Hrvatska mi je puno dala, igrao sam za mlađe reprezentacije i sigurno mi je pomogla da budem igrač koji sam danas te sam na tome zahvalan svima u savezu i svim izbornicima, rekao je Ademi pa nastavio:

Foto: Tino Jurić/Pixsell

- Hrvatska ima veliki broj kvalitetnih igrača na mojoj poziciji koji su profilom slični meni. Da se razumijemo, svaki igrač, na mojoj i svakoj drugoj poziciji, koji je dobio poziv ga je i zaslužio i nema nikakve ljutnje te im svima želim puno sreće. Ipak, ja sam sportaš, želim igrati za reprezentaciju i mislim da mi nitko ne može zamjeriti što želim nositi dres države svojih roditelja, igrati i okusiti draž kvalifikacija, a nadam se i velikog natjecanja. To je san svakog klinca kada počne igrati nogomet pa tako i moj.

Još je nešto želio dodati za kraj.

- Žalosno je i tužan sam što su počeli nekakvi komentari kroz nacionalističke naočale, ali to najviše govori o tim ljudima koji to pričaju. Svatko tko me zna i tko je ikada gledao ijednu moju utakmicu zna da ja u svakoj dajem svoj maksimum jer ne znam drugačije; tako je i bilo i u svakoj utakmici u dresu Hrvatske. U mlađim selekcijama i u prijateljskim utakmicama za A reprezentaciju. Ponavljam kako nema apsolutno nikakve ljutnje, inata ili bilo kakvih loših osjećaja. Hrvatskoj želim puno sreće, a Makedonija je moja budućnost.

>>Nakon što je saznao da ne ide na SP, Ademi odlučio igrati za Makedoniju!

Komentara 7

Avatar Hercegovac10101
Hercegovac10101
15:22 17.05.2014.

Ademi svako dobro i puno uspjeha u daljnjoj karijeri kako u našem Dinamu tako i za reprezentaciju dragog i nama Hrvatima prijateljskog naroda Makedonskog, sretno i svako dobro želim !!!

SA
santos008
17:02 17.05.2014.

Ako je itko iz Dinama zasluzio poziv u Reprezentaciju,onda je to Ademi,jedino ako nije povrijedjen.

MA
magnum2013
08:11 19.05.2014.

Kad su Kovači dolazili imali smo puno nade da će konačno pokazati da u Hrvatskoj ima dobrih nogometaša i da ih zato treba uvrstiti u najbolju selekciju. Da će netko zaboraviti tko se sa kime ne trpi ili svađa i tko treba izvlaćiti klubove radi prodaje nogometaša.Pokušajte napraviti usporedbe između Ademija i Pašalića. Strinića i onog na lijevoj strani Dinama. Usporedite Iličevića i Čopa. Vida. Vukojević. Dudu ima kredita valjda za slijedećih 100 godina. Znadete li tko je Bubnjić? Možemo pričati što god hoćemo ali već danas se zna tko će biti u Brazilu u sastavu na prvoj utakmici. Do promjena će doći jedino ako nekoga pregazi auto.Sjećate li se šta je Kovač rekao na dolasku: Dokazati ćemo da je Hrvatska uvijek bila zemlja dobrih nogometaša, a o nićijim interesima nećemo viditi računa već će igrati uvijek najspremniji i najbolji!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije