Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAČ IZNEVJERILI TAJKUNA

Abramovič bjesnio: Jeste li tu samo radi novca?

Didier Drogba
AFP
19.03.2010.
u 10:20

Rus se nije nadao ispadanju iz Lige prvaka već u osmini finala, a svjestan je da mora obnoviti svoju momčad i rastati se s nekim “umirovljenicima”.

Kamena je lica ruski milijarder Roman Abramovič odgledao ispadanje svog Chelseaja protiv Intera u utorak. Kako doznaje engleski tabloid Daily Mail, dan poslije Abramovič je došao u trening-kamp i održao dvosatni sastanak s igračima i stručnim stožerom...

– Jeste li vi dobri nogometaši ili ste samo izvrsno plaćeni? Jeste li u ovom klubu samo zato da natrpate džepove novcem? Mojim novcem – grmio je bijesni Abramovič, kojemu je još jednom "pobjegla" Liga prvaka.

Kritika nije bio pošteđen ni trener Carlo Ancelotti, kojemu je Abramovič rekao da mora osvojiti naslov engleskog prvaka! Ne ispuni li taj ultimatum, može pakirati kovčege...

Ancelotti nije bio iznenađen Abramovičevim imperativom:

– Dugo sam u ovom poslu i znam kakva su očekivanja u velikim klubovima. Normalno je da je trener pod velikim pritiskom doživi li nekoliko poraza, osjetio sam to i u Milanu – rekao je Ancelotti, koji je s Milanom dva puta osvojio Ligu prvaka.

I to je zapravo bio jedan od razloga zašto ga je Abramovič doveo u Chelsea. Ruski tajkun sigurno nije očekivao da će iz Lige prvaka ispasti već u osmini finala. Stoga ne bi nikoga začudilo da je Abramovič već počeo potragu za sedmim trenerom u ovih sedam godina otkako je preuzeo Chelsea. Prije Ancelottija, u Abramovičevo su vrijeme na Chelseajevoj klupi bili Claudio Ranieri, Jose Mourinho, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari i Guus Hiddink. Ni jedan nije donio trofej prvaka Europe, a Mourinho je dva puta bio engleski prvak. Ne donese li Ancelotti Abramoviču treći naslov, pozdravit će se sa Stamford Bridgeom.

Ako, pak, Ancelotti bude prvak, Abramovič će mu dati 140 milijuna funti za kupnju pojačanja, piše Daily Mirror. Rus je svjestan da mora obnoviti svoju momčad i rastati se s nekim "umirovljenicima". Od tog iznosa, 50 milijuna funti predviđeno je za Fernanda Torresa koji će biti prvi Chelseajev cilj ovoga ljeta! Na popisu želja još su Franck Ribery, David Villa i Marek Hamsik, a Interov nizozemski "veznjak" Wesley Sneijder zapeo je za oko Abramoviču nakon što je briljantno odigrao za Inter baš protiv Chelseaja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije