Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAR OTPOR

ABA liga: Split porazom od Crvene zvezde ostao bez doigravanja

Split i Crvena zvezda igraju 13. kolo ABA Lige
Ivo Cagalj/PIXSELL
17.04.2023.
u 22:49

Ovaj rezultat je odgovarao Zadru koji će nastupiti u doigravanju, ali još treba pričekati ostatak rezultata kako bi se vidjelo s koje pozicije.

Košarkaši Splita dugo su vremena prijetili Crvenoj zvezdi, ali su na kraju poraženi u Beogradu 74-83 (21-23, 15-16, 25-24, 13-20), u susretu posljednjeg 26. kola regionalne ABA lige.

Tri četvrtine Splićani su mučili favoriziranog domaćina te su prijetili euroligaškoj momčadi da će, nakon Zadra i Cibone, slaviti protiv njih ove sezone u ABA ligi.

Crvena zvezda je cijelo vrijeme vodila, ali sve do zadnje dionice ta je prednost bila minimalna. Početkom zadnje četvrtine Crvena zvezda je napravila seriju 16-2 i time ipak slomila Splićane koji su zbog toga ostali bez šanse za ulaskom u doigravanje.

Ovaj rezultat je, pak, odgovarao Zadru koji će nastupiti u doigravanju, ali još treba pričekati ostatak rezultata kako bi se vidjelo s koje pozicije.

Crvena zvezda je ovom pobjedom zadržale male, ali ipak šanse za dolazak na prvo mjesto ljestvice. Najbolji igrač u domaćem sastavu je bio Filip Petrušev s 25 poena i šest skokova.

Kod Splita je Shannon Shorter ubacio 21 poen uz pet skokova i šest asistencija. Lewis Sullivan je dodao 18 uz šest skokova.

Ranije tijekom ponedjeljka košarkaši Zadra nisu uspjeli zaustaviti Partizan, najbolju momčad ABA lige. Momčad iz Beograda je slavila u Zadru 88-78 (24-15, 25-15, 15-25, 24-23).

Na vrhu ljestvice je Partizan s omjerom 23-2. Slijedi Crvena zvezda s 21-3 i utakmicom manje te Budućnost s 18-7 i Cedevita Olimpija sa 17-8. Zadar je trenutačno sedmi s omjerom 11-15, dok je Split na omjeru 10-16.

ABA liga, 26. kolo:

Crvena zvezda - Split 83-74

Zadar - Partizan 78-88


 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije