Naslovnica Sport HNL

A na dočeku vatrenih zbog upaljenih baklja nije bilo nijedne kazne...

– Dao sam ostavku jer mislim da nekomu jako smeta moja funkcija. Naime, mislim da se napada klub zbog moga angažmana u Udruzi “Dinamo – to smo mi”
22. studenoga 2018. u 10:27 6 komentara 439 prikaza
Futsal Dinamo, Šalata
Foto: Futsal Dinamo

Na adresu Futsal Dinama stigla je neobična “čestitka”. Zbog bakljade na Šalati mora platiti 200.000 kuna te još 20.000 kuna zbog loše organizacije. Kaznenu prijavu podnijela je Policijska uprava Zagreb. Takva kazna je doista nevjerojatna.

Dinamo MODRI SU POGODILI Dinamovac poručio: Hrvati, mogu vam samo reći 'sorry'!

Primjerice, Hajduk zbog učestalog bacanja baklji, i to na travnjak, najčešće plaća po 25.000 kuna, a zanimljivo je da nitko nije kažnjen niti je podnesena ijedna kaznena prijava pri dolasku hrvatske nogometne reprezentacije iz Rusije kada je upaljeno bezbroj baklja, a između ostalih baklje su na autobusu zapalili i neki reprezentativci.

>> Pogledajte što su reprezentativci i izbornik Dalić rekli nakon povratka iz Engleske

– Kada smo poslali pitanje MUP-u Hrvatske kako to da nije bilo kazna, dobili smo odgovor elektroničkom poštom u kojem je pisalo da nije bilo nekontroliranog bacanja i da nitko nije ozlijeđen. Ni na Šalati nije bilo nekontroliranog bacanja i nitko nije ozlijeđen, a ipak smo dobili kaznu. Uostalom, na prethodnih pet proslava kluba na Šalati bilo je istih situacija pa nikad nismo bili kažnjeni – rekao je Matija Đulvat, predsjednik kluba.

Odgovor odakle odjednom takav napad na klub pokušao je dati Juraj Čošić, sad već bivši dopredsjednik kluba.

Juraj Čošić Inspekcije i kazne Juraj Čošić podnio ostavku zbog napada na Futsal Dinamo

– Dao sam ostavku jer mislim da nekomu jako smeta moja funkcija. Naime, mislim da se napada klub zbog moga angažmana u Udruzi “Dinamo – to smo mi”. Ta udruga traži svoja članska prava u GNK Dinamo i nekome to jako smeta pa su počeli organizirani napadi na klub Futsal Dinamo. Odjednom se pojavljuju teškoće na svim razinama, od organizacijskih detalja pa do termina utakmica i treninga – rekao je Čošić i dodatno pojasnio:

Futsal Dinamo, Šalata
1 / 5
Futsal Dinamo - Brod

– Neću sto posto to tvrditi, ali ćemo pribaviti dokaze da je to točno. Naime, pojedini članovi PU zagrebačke imaju itekako dobre veze s Dinamom. Ili su u upravi kluba ili njihova djeca igraju u klubu. Smiješno je da su u obrazloženju kazne napisali da je bilo velikih propusta u organizaciji na Šalati, a sve smo radili po zakonu – zaključio je Čošić.

Novi dopredsjednik neće biti imenovan do ljeta 2019. kada će se održati izborna skupština kluba koji danas broji 25.000 članova, a u klubu trenira 200 djece. 

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • europski dinamo:

    Kaj ste se tako uznemirili zbog kazni? Dinamo zbog vas svako kolo u hnl-u plaća 15 000 kn da ne govorimo samo ove godine u Europi 1 100 000 kn + prazne 2 tribine Sjevera protiv Trnave znači 10 000 ... prikaži još! navijača po 50 kn = još 500 000 kn manje Dinamu zbog vaših klošara. Kakve veze ima organizacija utakmice Rijeke,Osijeka,Dinama ili vašeg klubića sa spontanim dočekom reprezentacije? Naravno na kojem vi niste bili hehe.

  • Nordovest:

    Kad propalice promoviraš u "borce za prava" onda dobiješ ovakve likove. I pazi sad, najvažnije pitanje je "tko njima šalje inspekcije" ? To što su oni i Naš hajduk poslali 666 prijava protiv Dinama, HNS-a, Mamića i društva to nikome ... prikaži još! ništa. A samo glup čovjek (što i je) može izjednačavati baklje na spontanom okupljanju i dočeku sa zabranjenim ponašanjem na nogometnoj utakmici što podlježe zakonu o spriječavanju sukoba na sportskim borilištima. Treba ih strpati u zatvor na 150 godina.

  • Artukovic:

    Kad si netko beznacajan pridodaje toliku vaznost da za sebe misli da je bog.....cisti psihijatarski slucaj u poodmaklom stadiju.