Naslovnica Sport Nogomet

Juraj Čošić podnio ostavku zbog napada na Futsal Dinamo

Čošić je izrazio uvjerenje da je klub postao meta zbog njegova angažmana u Udruzi Dinamo to smo mi
21. studenoga 2018. u 13:32 3 komentara 1349 prikaza
Juraj Čošić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Juraj Čošić, potpredsjenik Futsal Dinamo, podnio je ostavku na dužnost u klubu. Prenosimo u nastavku priopćenje u cijelosti:

Juraj Čošić NEJASNA SITUACIJA Dinamo to smo mi: Imamo dokaze da smo bili u klubu, zašto ste lagali

- Odlazim s funkcije potpredsjednika u klubu Futsal Dinamo. Svoju ostavku dao sam prvo predsjedniku i objasnio razloge koji su prihvaćeni - kazao je u srijedu Juraj Čošić. Kao razloge ostavke naveo je napade na klub za koje vjeruje da su izazvani zbog njegova angažmana u Udruzi Dinamo to smo mi.

- Zbog mog angažmana u Udruzi građana koja traži svoja članska prava u GNK Dinamo svjedoci smo orkestriranog napada na klub u vidu slanja različitih inspekcija i kazni. Klub je dobio prekršajnu prijavu s drakonskom kaznom koja može ozbiljno naštetiti rad kluba na teško stečenoj razini iako su svi, pa i vi mediji, hvalili atmosferu na Šalati koja je prošla bez i najmanjeg incidenta. U zadnjih pet godina sve je bilo uvijek isto, ali sad odjednom se provode dvostruka mjerila.

Tomislav Svetina OČEKIVANA ODLUKA Dinamo na dan povijesne utakmice zadao novi udarac Svetini!

Ako uzmemo u komparaciju druga masovna okupljanja u Zagrebu gdje smo svjedočili nekontroliranom korištenju pirotehnike,
ozlijeđenima i slično i gdje za razliku od nas organizator nije poduzeo ništa, a mi smo proveli svako slovo i točku zakona. Odjednom se pojavljuju i druge teškoće na svim razinama od organizacijskih detalja pa do termina utakmica i treninga - kazao je Čošić.

Potpredsjednik u ostavci poručio je kako se Futsal Dinamo bavi isključivo sportom te ne smije biti meta zainteresiranih skupina kojima smeta djelovanje Udruge Dinamo to smo mi. 

Zdravko Mamić RAT PRIOPĆENJIMA Udruga DTSM: Zdravko Mamić je izbačen iz kluba; Dinamo: To nije istina!

Juraj Čošić je uključen u rad kluba od 2014. godine, a kao svog zamjenika predstavio ga je predsjednik kluba Matija Đulvat 2015. godine na izbornoj Skupštini kluba kada je većinom glasova članova Futsal Dinama on izabran za predsjednika, a članovi potvrdili i imenovanje potpredsjednika.

- Ovo je nažalost avangarda u hrvatskom sportu da netko ide s funkcije u korist kluba bez obzira na razloge, a koji su nažalost naša stvarnost. S druge strane ja sam se ranije maknuo iz rada Udruge Dinamo to smo mi i koncentriram se samo na sport i Futsal Dinamo. Juri su vrata kluba uvijek otvorena i nadam se da će se u budućnosti strasti smiriti - kazao je Matija Đulvat.

Sjećanje na preminule Dinamovce u Osijeku i Beogradu Lijepa gesta Plavi vijenci i u Beogradu: Nije krio da voli Dinamo i u jeku rata

Predsjednik Futsal Dinama najavio je i sljedeću izbornu Skupštinu koja će se održati u ljeto 2019. godine kada će članovi ponovno birati predsjednika i potvrditi članove tijela kluba. 

Podsjetio je da klub u 2018. ima više od 2500 članova, da više od 200 djece trenira nogomet u Futsal Dinamu te da je U13 selekcija osvojila treće mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu koncem 2017. u Barceloni.

- Trenutno smo u seriji pobjeda. Fantastično smo preokrenuli utakmicu u Dubrovniku i penjemo se prema vrhu tablice. Pozivamo sve u Kutiju u nedjelju protiv Vrgorca“ pozvao je navijače Matija i podsjetio da se Futsal Dinamo treba baviti najprije sportom.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
 • mlijeko:

  Zalaže se za pravnu državu i traži da ista funkcionira, a onda kada ta pravna država profunkcionira onda mu nije pravo, pa podvije rep i bježi. Time je sve rekao o sebi...

 • Avatar Mozzer
  Mozzer:

  Nabacujete se kamenjem u kuci od stakla...a kad se porezes odmah po doznake za bolovanje...

 • dalibor.hren:

  Učlani se u "Hajduk, to ste vi"!