Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSINEČKI

'Igrajte iz užitka, nikad više nećete imati takvu priliku'

06.06.2014., Salvador, Brazil - Prijateljska utakmica uoci Svjetskog nogometnog prvenstva. Hrvatska - Australija 1:0.  Luka Modric, Ivan Perisic, Nikica Jelavic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
12.06.2014.
u 13:23

– Mnogi kažu da Brazil nije dosad ništa pokazao. I slažem se, slabo su Brazilci igrali u utakmici sa Srbijom. Ali, imaju igrače koji u svakome trenutku pojedinačnom klasom mogu odlučiti utakmicu!

Došao je i taj dan, još jedan povijesni za naš sport. Hrvatska u četvrtak u 22 sata otvara Svjetsko prvenstvo spektakularnom utakmicom s domaćinom Brazilom u Sao Paulu. Prema nekim procjenama, tu bi priredbu trebalo gledati na malim ekranima oko dvije milijarde ljudi! Velika utakmica velikoga uloga, pustimo priče da mi nemamo što izgubiti...

Na stolu su tri vrijedna boda, pritisak je na strani favoriziranog domaćina i ta spoznaja može donijeti mnogo dobroga našim nogometašima. Robert Prosinečki, proslavljena "osmica" hrvatskog nogometa, poručuje našim reprezentativcima:

– Uživajte, dečki, radujte se nogometu, igrajte s veseljem, iz užitka, nikad više u životu nećete imati sličnu priliku! Ne opterećujte se tko zna čime, izađite na teren i igrajte se nogometa, nitko vam ništa neće zamjeriti. Pa nismo mi favoriti skupine ili SP-a, igramo s Brazilom u Brazilu i zna se tko će biti pod golemim pritiskom.

Još čekamo najbolju igru

Izbornik Niko Kovač nije objavio sastav, no sudeći prema zadnjim treninzima, u sredini će ordinirati triling kreativaca: Modrić – Rakitić – Kovačić. Mogu li naši veznjaci nadigrati brazilske (Paulinho - Luiz Gustavo – Oscar ili Willian)? Prosinečki kaže:

– Mnogi kažu da Brazil nije dosad ništa pokazao. I slažem se, slabo su Brazilci igrali u utakmici sa Srbijom. Ali, imaju igrače koji u svakome trenutku pojedinačnom klasom mogu odlučiti utakmicu! I to ne smijemo zaboraviti. K tome, ni od naših mladića još nismo vidjeli neku ekstra igru. Trebamo biti realni, ni u kvalifikacijama, a ni u utakmicama s Malijem i Australijom nismo vidjeli mnogo toga, no nadam se da ćemo to vidjeti na otvaranju SP-a, u utakmici s Brazilom! Velika je stvar otići na SP i sad se svi nadamo da će baš tamo Hrvatska igrati onako kako svi očekujemo. Našu momčad nitko ne može "demolirati", a svakome možemo biti nezgodni i u svaku utakmicu trebamo ući s mnogo samopouzdanja. Ali, trebamo biti spremni na to da će Brazil imati veliku navijačku potporu i vjerojatno i određenu sudačku "pomoć". Dečki moraju imati čvrste živce i hladne glave.

Foto: Goran Stanzl

Kakav je naš vezni red? Može li se naš spomenuti trojac usporediti s Asanovićem, Bobanom i vama?

Mi smo osvojili broncu...

– Naš je vezni red jedan od boljih na svijetu, to uopće nije sporno. Luka vodi igru madridskog Reala, Rakitić je bio ključni igrač i kapetan Seville, prelazi u Barcelonu. Tu je i mladi Kovačić kojeg još čekamo, ali će sigurno doći i njegov će nas bljesak obasjati! Nadam se upravo tijekom ovoga SP. A ne bih želio uspoređivati različite generacije igrača, reći ću samo da smo mi osvojili svjetsku broncu, a ovi dečki tek kreću u pohod prema trofeju.

Vidite li u veznom redu mjesto za Sammira? Izbornik Niko Kovač silno ga je hvalio posljednjih dana?

– Možda je iskoristiv kao nekakav džoker, tko zna. Da ste me to pitali prije mjesec dana, rekao bih vam da Sammir nikako ne bi trebao ići na SP. Sad su se očito neke stvari promijenile, čim je u Brazilu. I svi ga hvale, govore da se promijenio, da uredno živi, da je dobro igrao za Getafe... Tko zna, očito je tijekom priprema ispunio sve zahtjeve izbornika pa ga je uvrstio u sastav – kaže Prosinečki.

>>Samo da se ne ponovi SP 2006., pražnjenje s Brazilom pa – kući

>>Kako će proći Hrvatska u utakmici otvaranja SP-a s Brazilom?

>>Luda noć u Sao Paulu: Tisuće Hrvata okupirale brazilske ulice

Komentara 6

CA
canajisraM
15:36 12.06.2014.

Let's go Croatia ,let's go!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

UN
unbekant
16:43 12.06.2014.

Molimo vas nemojte sudije u ovo petljati,zabijmo Brazilcima 5-6 komada,pa onda neka im sudije sviraju 4 penala,uvjek se vadimo na nesto trece,ali to je uvjek kod losih repki i klubova,jer kad gubis,svako ti je kriv,igraj na pobjedu,zabijaj,i ne ljuti se kad gubis,to je sva teorija nogometa.

L0
luena 01
15:49 12.06.2014.

@karambita... Japanac sudi a ne njemac Stark... Japancima je do casti i cista obraza,od njih bi i mi mogli puno toga nauciti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije