Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

'Smijurijada' iz tajne literarne radionice Branimira Štulića

07. siječnja 2009. u 17:09 33 prikaza

BEOGRAD – Kultni zagrebački roker i osnivač Azre Branimir Johnny Štulić u beogradskom je tjedniku “Vreme” najavio objavljivanje izabranih djela u dvanaest knjiga. Tajnoviti Štulić već godinama samozatajno živi u Nizozemskoj, a knjige tiska u Srbiji, gdje je 2005. i objavio zbirku pjesama “Smijurija u mjerama”, tj. autobiografiju u petnaestercu, čiji je izdavač bilo spomenuto “Vreme”, a koju smo posredno mogli nabaviti i u Hrvatskoj.

Sada pak najavljuje prošireno izdanje zbirke koja će od smijurije postati “Smijurijada”, a donijet će Štulićeva sjećanja i osvrte. Tu je i zbirka pjesama i “Kali Juga” u kojoj će biti objavljeni prepjevi starih kineskih, egipatskih, sumerskih, indijskih... epova.

Štulić će se baviti i “Mahabharatom”, djelima Homera, Konstantina Porfirogeneta, Popa Dukljanina, Herodota, Tukidida, a pripremio je i životopis Aleksandra Makedonskog sastavljen prema dostupnim antičkim izvorima. Jedna će knjiga biti posvećena i napisima iz jugoslavenskog tiska posvećenim Štuliću i “Azri” od 1977. godine. Prema starome dobrom običaju, ne očekuje se da autor osobno dođe na predstavljanje knjiga.
A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga