Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prikupljanje novca

Krenula velika humanitarna akcija za izlječenje Stjepana Rosandića oboljelog od ALS-a

Stjepan Rosandić
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
03.09.2014.
u 12:35

Jedini spas je transplantacija matičnih stanica i terapija u Kini koju je prošao Vinkovčanin, Ivica Bartulović kod kojega su učinci već vidljivi.

Od 1. do 30. rujna traje humanitarna akcija prikupljanja pomoći za izlječenje 30-godišnjeg Vinkovčanina, Stjepana Rosandića koji je prije nešto više od godinu dana obolio od amiotrofične lateralne skleroze ALS-a i jedini spas je transplantacija matičnih stanica i terapija u Kini koju je prošao Vinkovčanin, Ivica Bartulović kod kojega su učinci već vidljivi. Za Stjepanovo liječenje i boravak i Pekingu valja skupiti 300.000 kuna i do sada je već prikupljeno 30-tak tisuća kuna, ali središnji događaj je u subotu u 18 sati u pješačkoj zoni kada je predviđen masovni ledeni izazov i prikupljanje priloga.

- Sve je bilo najnormalnije do veljače prošle godine kada sam počeo osjećati tegobe i u tjedan dana više nisam mogao pokrenuti noge. Dijagnosticiran mi je ALS i iz dana u dan sve mi je gore. U početku su otkazivale noge, a sada sve više osjećam kako zahvaća i ruke, ali mozak dobro radi. Jedina mi je nada Kina i nadam se da će se prikupiti novac i da ću početkom listopada otputovati na liječenje u Peking - kaže Stjepan koji je do prije nešto više od godinu dana normalno obavljao svoj automehaničarski posao i brinuo o sedmogodišnjoj kćeri.

- Kada sam na poslu, a radim u smjenama na Internom odjelu vinkovačke bolnice, kćerka se brine o Stjepanu. Suvremena medicina nema pravog lijeka za ovu bolest osim riluteka koji usporava bolest, ali je i njegov učinak vrlo skroman. Doznali smo za kliniku u Pekingu gdje kombiniraju tradicionalnu medicinu i transplantiranje matičnih stanica i rezultati su jako dobri. Očekujem veliki odaziv Vinkovčana u subotu kada će moći na trenutak, polijevajući se ledenom vodom, osjetiti trnce i grčeve, ono što neprestano osjećaju oboljeli od ALS-a. Stjepan je među rijetkima mlađima oboljelim jer ova bolest napada uglavnom starije osobe - kaže Mirela Filipović Rosandić, Stjepanova supruga, a njena kolegica i inicijatorica akcije, Ana Bošnjaković dodaje kako će u pješačkoj zoni biti postavljena i kutija za priloge, a donirati novčani prilog moguće je i nazivanjem broja 060 944 944 i uplatom na IBAN HR 4323400093111137879.

>> Za ALS u pet dana skupljeno 73 tisuće kuna

Komentara 2

DU
Deleted user
10:30 05.09.2014.

Kako bogati ljudi poput B. Gatesa, W. Buffeta, pomažu jer imaju više nego im treba, vjerojatno će bogati vlasnici hotela, poslovnih prostora, jahti, luksuznih automobila, koji se oblače samo u poznate marke, nose samo vrhunske torbice..poput Gorana Radmana, nogometaša, Dizdar, članova obitelji Tuđman, Žužula, Keruma, Rozge,Thompsona,Severine,Tedechija, Todorića, Jurčića, katoličke Crkve i svih koji imaju i neće ni osjetiti to davanje, a i porezna im je olakšica - DATI SVOJ PRILOG?

DU
Deleted user
10:22 05.09.2014.

Prije nekoliko dana objavili ste izjavu Ede Popovića s facebooka: "Moja majka je prije godinu i pol umrla od ALS-a, strašne bolesti koja možda više nego ijedna druga razara i tijelo i psihu. Sve druge bolesti, naime, ostavljaju nadu izlječenja, ponekad jedva tinjajuću, kao u slučaju karcinoma, melanoma i sličnih bolesti, ali ipak – nada postoji. No, ALS ne ostavlja nikakvu nadu - od dijagnoze čovjek ima najviše 4 godine vremena do posljednjeg udisaja i izdisaja. " KOJA NADA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije