Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požega

Ivanjski krijes na baroknom trgu

Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/6
22.06.2014.
u 16:18

Središtem Požege prošli su sa bakljama pripadnici Povijesne postrojbe Požeška građanska straža, a prije toga Gradski muzej je proslavio 90. rođendan

Dolazak ljeta i početak novog solsticija po tradiciji građani Požege slave na glavnom gradskom trgu Sv. Trojstva paljenjem Ivanjskog krijesa. Ove godine tu priredbu pred više tisuća posjetitelja organizirala je Turistička zajednica grada Požege u suradnji sa Društvom za očuvanje tradicija Požege „Sveti Grgur“. Krijes je zapalio Damir Freisberger koji je ove godine podnio titulu Velikog požeškog Grgura, a  iznad grada zablještao je veliki vatromet. Po prvi puta u zrak su iznad ovog baroknog trga pušteni lampioni sreće sa najljepšim željama Požežanki i Požežana.

Središtem Požege prošli su sa bakljama pripadnici Povijesne postrojbe Požeška građanska straža, a prije toga Gradski muzej je proslavio 90. rođendan kvizom i nagradnim igrama povijesne tematike u kojima su nastupili osnovci požeških škola proslavljajući tako završetak školske godine.

Brojne posjetitelje do kasnih noćnih sati zabavljao je poznati pjevač Igor Delač, bivši frontman osječke grupe „Prva liga", a uz pratnju svoga sastava „Aura“ izveo je niz vlastitih pjesama, te najavio ponovni dolazak na ovaj trg na Aurea fest početkom rujna.

>> Malo selo teško živi ali paljenjem Ivanjskog krijesa čuvaju običaje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije