Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Najavljeno Svjetsko prvenstvo naivcov, igrat će krpenjačom

Generalic
Foto: TZ Koprivnica
13.06.2014.
u 10:00


Ivan Generalić, najpoznatiji ‘naivac’, bio je veliki nogometni fan

Ivan Generalić, najpoznatiji slikar hlebinske škole naive, bio je strastveni nogometni navijač i odličan igrač. Dosjetili su se toga u koprivničkoj Turističkoj zajednici u godini u kojoj se obilježava 100. godišnjica Generalićeva rođenja (Hlebine, 21. prosinca 1914. - Koprivnica, 27. studenoga 1992.).

Cinober i Presvetli

Kako se u zadnjem tjednu lipnja, kada je već Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu u punom jeku, održavaju Podrtavski motivi, manifestacija posvećena slikarstvu naive, Turistička je zajednica odlučila spojiti dvije strasti koje je dijelio i Generalić.

Organizirat će “Svjetsko nogometno prvenstvo naivcov”, na kojemu će se natjecati momčadi sastavljene isključivo od - slikara, a sve će biti u retro duhu, nalik na turnire kakvi su se održavali prije 80-tak godina.

Igralište će biti postavljeno na središnjem koprivničkom trgu, ispred same gradske vijećnice, momčadi će biti odjevene u starinske dresove, a umjesto “brazuce”, igrat će loptom krpenjačom. Suci će biti Cinober i Presvetli, likovi iz legendarne serije Gruntovčani.

Finale

Nastupit će momčadi iz Hlebina, Molva, Virja, Gole i Koprivnice. Izvlačenje parova je u utorak, a turnir počinje u petak 27. lipnja, kada kreću i podravski motivi. Finale “Svjetskog prvenstva naivcov” je u nedjelju.

Komentara 1

DU
Deleted user
10:20 16.06.2014.

Nekak mi taj naziv "svjetsko" ne pase, osim ako netko ne misli da su Hlebine, Molve, Virje, Gola i Koprivnica cijeli svijet. Trebalo bi u taj nogometni turnir ukljuciti Djelekovec i Novigrad Podravski, zar ne? Zar Dudek ne fali u sudackoj trojki?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije