Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maja Petrin

Zvijezdi 'Zabranjene ljubavi' prije 10 godina presudio je drugi infarkt, njezina smrt tad je sve šokirala

maja petrin
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL
1/32
04.03.2024.
u 20:45

Nakon prvog infarkta ostavila se cigareta, a do tada je pušila po kutiju i pol dnevno. Počela je pješačiti i planinariti pa su i liječnički nalazi postali sve bolji, ali onda je uslijedio drugi infarkt koji je bio koban po nju.

Domaći glumački svijet i širu javnost pogodila je vijest o smrti glumice Maje Petrin koja je preminula u 42. godini života. Glumica je preminula od posljedica srčanog udara. Naime, pet godina prije smrti naglo je doživjela srčani udar, a tada je ispričala da sve do kobnog trenutka nije vjerovala da ta bolest pogađa žene mlađe od četrdeset godina.

- Negdje oko tri sata ujutro iz sna me trgnula strahovita bol u prsima i leđima. Nikada tako nešto nisam osjetila. Dobar dio noći provela sam na toaletu, nekako se vratila u krevet i uspjela zaspati. Kako mi cijeli dan nije bilo bolje, mama je na kraju pozvala svoju prijateljicu, doktoricu. Ona je donijela i priručni EKG, a kad me pregledala, otišla je s mamom u susjednu sobu, potom su se obje vratile, rekle mi da se odmah odjenem i pozvale Hitnu pomoć - ispričala je 2009. godine za Gloriju. Brzo su je odveli u zagrebačku Vinogradsku bolnicu gdje je odmah bila podvrgnuta zahvatu razbijanja ugruška koji joj je izazvao srčani zastoj. Sve liječničke intervencije pratila je na ekranu te su joj ugradili stentove kojima su proširili krvnu žilu. 

Bolest je nije plašila, a bila je svjesna da mora zauvijek ostaviti cigarete jer je pušila kutiju i pol dnevno. Počela je i planinariti i pješačiti. Liječnički nalazi bili su sve bolji pa je bila optimistična i vratila se na kazališne daske. No, novi infarkt bio je koban pa je preminula 4. ožujka 2014. godine. Posljednji oproštaj od glumice održao se tri dana nakon smrti, 7. ožujka. 

VEZANI ČLANCI:

U ZKL-u su rekli da je glumica neko vrijeme prije smrti igrala manje nego inače jer je imala teškoća sa zdravljem, ali nije bila na bolovanju. Jedna od Majinih kolegica bila je i Vera Zima, koja je preminula 7. studenoga 2020. godine, a koju je vijest o smrti drage kolegice 2014. godine potpuno izbezumila.

Grozno mi je. Igrala sam u utorak navečer predstavu u kazalištu, nisam imala pojma što se događa. S Majom sam često nakon predstava znala otići na kavu, ali već je dugo nisam vidjela. Sad mi samo ostaje lijepo sjećanje na nju – ispričala je shrvana Vera tada. 

GALERIJA: Pogledajte kako su poznati domaći glumci izgledali prije 18 godina na snimanju serije 'Bumerang'

maja petrin
1/31

- Draga Majo, ne znamo kako to reći. Ne mogu. Sjećaš li se kako smo pričali o ljubavima, prošlim i budućim. O hrani. Kako smo se svađali. I mirili obavezno. Kako smo se smijali životu, ljudima, nespretno napisanim scenama. Kako smo zbog istih stvari plakali. Hvala ti što si bila tu. Moja prva kolegica u nepoznatom, velikom gradu. Hvala ti što si bila tako tanana, lijepa, osjećajna. Što smo bar taj jedan mali komadić ovog blesavog Svemira prošli skupa. Hvala ti. Volim te. Ne mogu reći... – napisao je Vladimir Tintor na svom Facebooku jednom prilikom svojoj preminuloj prijateljici. Oni su zajedno glumili bračni par u seriji "Zabranjena ljubav", a osim toga bili su i najbolji prijatelji

Na vječni ispraćaj Maje Petrin došli su brojni kolege iz kazališta i televizijskog svijeta poput Tarika Filipovića, Ane Begić Tahiri, Ecije Ojdanić i drugih koji nisu mogli suspregnuti suze. – Ovo je trenutak bez riječi. Ti si nam ih uzela, Majo, i učinila pogled staklenim – kazao je tada Boris Svrtan

Iako shrvan od boli, odlučio je tada za Ekran napisati nekoliko dirljivih redaka u spomen rano preminule glumice: - Rekla si jednom, u strasti razgovora, da ne voliš pričati o smrti. Ne zato što je se plašiš, već zato što ona za tebe ne postoji. ‘Zašto pričati o kraju kada si vječan?’ rekla si. Kao i za mnoge stvari, vidim da si u pravu. Ovo nije kraj. Samo početak vječnosti. U nju si se upisala kroz nas koje si u životu dotakla na bilo koji način. Svojom dobrotom, svojim smijehom, svojim talentom. I ovo nije ‘Zbogom’. Ovo je ‘Volim te’ i ‘Hvala’. Tvoj Vladimir.

Maja Petrin rođena je 3. srpnja 1972. u Zagrebu, a 1993. godine upisala je glumu na ADU. Ostvarila je uloge u brojnim kazalištima, Histrionima, Kerempuhu, HNK te Maloj sceni. Godine 2000. postala je članicom ansambla Zagrebačkog kazališta lutaka. Usto, gradila je i televizijsku emisiju u filmu "Zvjezdana prašina" te serijama "Obiteljska stvar", "Susreti nezgodne vrste", "Naša kućica, naša slobodica", "Villa Maria", "Zabranjena ljubav", "Ponos Ratkajevih", "Zakon ljubavi", "Hitna 94", "Pod sretnom zvijezdom", "Stipe u gostima". Iza sebe je ostavila tada 17-godišnju kćer Petru te ožalošćenu obitelj i prijatelje.

VIDEO: Prije pet godina glumica je izbačena iz stana, a stvari su joj bacili na ulicu: Razboljela sam se

Komentara 2

YE
Yeah
07:39 05.03.2024.

To je tak uobičajeno, daaa, ljudi trebaju povjerovati, zbog iznenadnih u zadnje vrijeme i ugrušaka od, znamo čega. Tako ih se uvjerava kako je duhan štetan... duhan je ljekovita biljka, štetni mogu biti samo dodatci.

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
06:29 05.03.2024.

jel i ona bockana...napisite to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije