Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužan odlazak

Zvijezde koje su nas prerano napustile 2021: Prva tužna vijest stigla je već početkom godine iz Amerike

Foto: Pixsell kolaž
1/7
01.01.2022.
u 12:04

Već na samom početku godine iz Amerike je stigla tužna vijest da nas je u 66. godini zauvijek napustila glumica Mira Furlan. Bila je jedna je od najpopularnijih, najljepših i najseksepilnijih glumica bivše Jugoslavije.

"Ne ponovila se", uzrečica je koju su mnogi izgovarali posljednjih dana 2021. godine prebirući uspomene i zbrajajući gubitke koje nam je godina iza nas donijela. U 2021. godini ostali smo bez brojnih istaknutih glazbenika, glumaca i voditelja kojima smo se desetljećima divili.

Već na samom početku godine iz Amerike je stigla tužna vijest da nas je u 66. godini zauvijek napustila glumica Mira Furlan. Bila je jedna je od najpopularnijih, najljepših i najseksepilnijih glumica bivše Jugoslavije koja je devedesetih godina sa suprugom, redateljem Goranom Gajićem, preselila u SAD gdje je nastavila graditi uspješnu glumačku karijeru. Furlan je prije smrti dulje vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac, a zbog bolesti posljednje mjesece života provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici SAD-u pružena najbolja moguća liječnička skrb, bolest je, nažalost, bila jača.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Mira je preminula krajem siječnja, a samo mjesec dana nakon nje uslijedio je novi šok - napustio nas je i Đorđe Balašević (67). Čuveni kantautor iz Novog Sada preminuo je od posljedica zaraze koronavirusom u Infektivnoj klinici u Novom Sadu gdje je ranije bio hospitaliziran zbog upale pluća. Đorđe Balašević za mnoge je bio 'neokrunjeni kralj' koji je imao obožavatelje diljem bivše države i koji je s lakoćom punio najveće dvorane. Pokopan je u strogoj tajnosti, u krugu najuže obitelji, a počast su mu mnogi odali ne samo u njegovom rodnom Novom Sadu već i diljem Hrvatske. Zagreb, Split, Osijek i Pula samo su neki od gradova u kojima su se tisuće obožavatelja na spontanim okupljanjima oprostili od voljenog Đoleta uz njegove najveće hitove. 

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Upravo su veliki glazbeni hitovi obilježili karijeru Marine Tucaković (67) koja je nakon duge i teške bolesti preminula sredinom rujna u Beogradu.Marina Tucaković bila je jedna od najpoznatijih hitmejkerica na ovim prostorima, a posljednjih nekoliko godina vodila je bitku s karcinomom dojke.Ova čuvena autorica pisala je pjesme za Severinu, Olivera, Mišu, Magazin, Zdravka Čolića... Marina stoji iza brojnih hitova među kojima su "Što to bješe ljubav" Olivera Dragojevića, "Zora je'' Nede Ukraden , "Gas Gas" koji je otpjevala Severina i brojne druge. Unatoč bolesti nikada nije odustala od pisanja.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Krajem listopada glazbenu scenu potresla je i vijest o preranom odlasku Vlatke Grakalić, bivše pjevačice grupe Srebrna krila, koja je preminula u 48. godini života u Norveškoj u kojoj je živjela i to samo mjesec dana nakon što je saznala da boluje od raka maternice. Vlatka je široj javnosti poznata kao pjevačica Srebrnih krila od 1994.do 2000. godine, u vrijeme vladavine dancea. U grupu je došla nakon odlaska Vlatke Pokos, a s njima je otpjevala velike hitove "Ljubav je za ljude sve" i "O kako se ludo osjećam". Nakon smrti frontmena Srebrnih krila Mustafe Ismailovskog Muca posvetila se solo karijeri i 2008. nastupila na Dori s pjesmom "Kaži mi". 

Početkom prosinca ostali smo i bez Kasandre, kraljice dance scene 90-ih. Pjevačica pravog imena Davorka Ručević koja se proslavila hitovima "Nisi ti jedini na svijetu", "I've Got A Feeling", "Kazna" i "Sladoled" preminula je u 55. godini života. Za njezinu smrt doznalo se dvadesetak dana nakon što je preminula, a njezina majka Darinka Gazibara medijima je tada otkrila kako je njezina voljena kći preminula mirno u snu. Visoka 183 cm, lijepa i karizmatična, Kasandra je bila obožavana od publike, no vrlo brzo povukla se iz svijeta glazbe. Tada su krenuli razni tračevi. Tako su neki tvrdili da je oslijepila, drugi da je psihički nestabilna, dok je njezina majka novinarima Expressa prije par godina rekla kako su sve te priče laži, te da se njena kćer ne skriva, već da živi povučeno. Priznala je kako je Kasandra oboljela od endometrioze maternice. Posljednji se put u javnosti pojavila na rođendanskoj zabavi bivšeg menadžera Vladimira Mihaljeka Mihe 2007. godine. 

Foto: imdb

I glumačka scena ostala je bez brojnih velikana. Koncem listopada u 76. godini života preminuo je Žarko Potočnjak koji je više od pet desetljeća proveo na kazališnim daskama. Televizijskoj publici u sjećanju je ostao po ulogama u tridesetak serija među kojima su "Lažeš Melita", "Inspektor Vinko", "Putovanje u Vučjak", "Nad lipom 35", "Najbolje godine", "Počivali u miru", "Crno-bijeli svijet"...  Sredinom srpnja preminuo je kazališni, televizijski i filmski glumac Ranko Stojić. Javnost ga se još sjeća u serijama Ponos Ratkajevih, Obični ljudi, Zabranjena ljubav, Smogovci, a tužnu vijest objavili su djelatnici kazališta Trešnja čiji je član bio dugi niz godina. - Otišao je jednoga ljetnog jutra, izdalo ga je srce koje je dugo i snažno kucalo za kazališnu umjetnost. Ostaje žal za sjajnim glumcem iz naraštaja koji je obilovao osobnostima, tako dragocjenim u teatru - poručili su iz Kazališta. 

U godini iza nas napustili su nas i Miše Martinović, legendarni Brico iz ' Našeg malog mista', a i Milan Lane Gutović, srpski glumac kojeg domaća publika najbolje zna po ulozi Srećka Šojića u serijalu filmova "Tesna koža".

Godinu na izmaku pamtit ćemo i po tužnom odlasku omiljenog voditelja Minje Subote koji je uveseljavao godinama uveseljavao najmlađe kroz emisiju 'Muzički tobogan' u kojoj su se natjecale brojne osnovne škole iz cijele Jugoslavije. U pregledu ove tužne godine ne smijemo izostaviti ni princa Philipa, supruga kraljice Elizabete II. koji je svoje oči zauvijek zaklopio u 100. godini života. Posljednjih mjeseci imao je problema sa zdravljem, a iako je u više navrata hospitaliziran naposljetku je preminuo u svom domu, dvorcu Windsor. 

VIDEO Božidar odbio kuhati i otišao kući!

 

Komentara 2

SE
serafin002
14:18 01.01.2022.

Kome li je balašević zveda ? Čudan je odabir zvezda.

ST
Stari
16:26 01.01.2022.

A zašto Balašević ne bi bio zvijezda na ovim prostorima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije