Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJ TOPIC

Zvijezda svjetskih top-lista je Hrvat: 'Navijam za hrvatsku reprezentaciju i ljetujem u Puli'

storyeditor/2022-06-09/PXL_DPA_061021_90058538.jpg
10.06.2022.
u 08:00

Nijemac Tobias Topić, poznatiji kao D J Topic, vladar je svjetskih top-lista elektroničke glazbe, porijeklom je Hrvat, a iako ne zna naš jezik, obožava Hrvatsku

Na nedavno završenom Sea Star festivalu u Umagu nastupile su brojne zvijezde elektroničke glazbe, a jedna od najvećih je njemački DJ Topic (30). Topic je prijašnjih godina vladao svjetskim top-listama s "Breaking Me", koja ima više od 200 milijuna pregleda na YouTubeu, a "9 PM (Your Love)", oko sto milijuna. Nama je posebno zanimljiv jer se ustvari radi o Hrvatu, Tobiasu Topiću. Tobiasov otac je Hrvat koji se prošlog stoljeća odselio u Njemačku, a premda voli našu zemlju, DJ Topic priznao nam je kako ne govori hrvatski jezik.

– Moj otac je iz Slavonskog Broda, ali se obitelj preselila u Pulu, pa sad tamo imam rođake i posjećujem ih svakog ljeta. Hrvatski jezik razumijem, ali ga malo teže govorim. No, tu ionako svi govore engleski, pa onda najčešće s ljudima razgovaram na engleskom – kazao nam je Topic i dodao kako se ponosi svojim hrvatskim podrijetlom.

– Obožavam hrvatski nogomet i, kada igraju Njemačka i Hrvatska, uvijek navijam za Hrvatsku. Sjećam se dobro Svjetskog prvenstva 1998. godine i Davora Šukera. Od tada pratim Hrvatsku i hrvatske nogometaše – kazao nam je Topic koji se ipak nije mogao odlučiti jesu li mu ljepše Hrvatice ili Njemice. Razlog je i taj što je već dvije i pol godine u vezi s Njemicom.

– Upoznali smo se u Njemačkoj, ona živi blizu mene – kazao nam je Tobias koji je karijeru počeo sa samo 16 godina, kada je prve snimke počeo stavljati na YouTube.

– Počeo sam raditi pjesme i stavljati ih na sve digitalne servise. Imao sam sreću da se to ljudima počelo sviđati. Moje pjesme su postajale sve viralnije, a onda su stigli i prvi hitovi – kaže nam Topic, koji se na top-listama u Njemačkoj pojavio još prije sedam godina, no svjetski uspjeh doživio je 2019., kada je pjesma "Breaking Me" došla među deset najboljih na top-listama mnogih svjetskih zemalja. Riječ je o suradnji sa švedskim pjevačem umjetničkog imena A7S.

– Upoznali smo se u Stockholmu 2017. godine i tada smo se jako dobro povezali. Prije "Breaking Me" napravili smo stotinjak pjesama, a kada smo nju izdali kao singl, nismo imali velika očekivanja. Naravno da nam se sviđala pjesma, no nismo mogli ni sanjati da će postati hit i u Velikoj Britaniji i Americi. To je stvarno ludo – dodaje glazbenik koji je s kolegom A7S-om potpisao i pjesmu "9PM (Your Love"). Riječ je o obradi velikog house hita njemačkog DJ-a ATB-ja iz 1999. godine.

– Čast mi je da mi se ATB prvi javio s idejom da napravimo modernu obradu njegove pjesme. Nas trojica našli smo se i napravili tu obradu u kratkom vremenu. Nevjerojatno mi je bilo kada je i ona postala hit. U 90-ima je bilo toliko dobrih pjesama i drago mi je kako se sada vraćaju melodije tih hitova u novim obradama. Sada je stasala cijela nova generacija ljubitelja plesne glazbe, koja ponovno upoznaje te melodije. Drago mi je da smo i mi pridonijeli tome – kaže Tobias koji nas je iznenadio odgovorom kada smo ga pitali koje glazbenike iz regije poznaje ili voli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Topic (@topic)

 

– Zanimljiva mi je Senidah, lani smo zajedno nastupali na Sea Staru u Crnoj Gori, pa mi je puštala svoje pjesme. Jako volim Lepu Brenu i njezinu pjesmu "Čik pogodi", uvijek je slušam. Iskreno, ne znam baš puno hrvatskih izvođača, morat ću ih malo bolje istražiti – priznao nam je Topic koji ne zna odgovor na pitanje je li danas lakše ili teže raditi glazbu nego što je bilo prije dvadesetak godina.

– Danas je puno lakše doći do fanova, ali je puno teže isplivati u hiperprodukciji. Treba imati i sreće, kao što sam ja imao s "Breaking Me", veli glazbenik koji će uskoro izdati novu obradu jednog hita iz 90-ih. Riječ je o obradi pjesme "Kernkraft 400", njemačkog projekta Zombie Nation. Ovog ljeta očekuje ga puno nastupa širom Europe kojima se posebno veseli.

VIDEO: Maksimir su ovoliko napunili U2 i Bon Jovi, a sada i koncert 'Progledaj srcem' 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Potegni!
Potegni!
08:22 10.06.2022.

Breaking me?! Bravo! Najdraža za vježbanje!

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:30 10.06.2022.

Poznatiji od Miše Kovača !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije