Naslovnica Showbiz Estrada

Sjajnom pjesmom 'Sve u meni se budi' pobjedu odnijeli Zsa Zsa i Damir Kedžo

Pjesme trebaju odražavati kvalitetnu domaću radijsku modernu srednju struju
27. siječnja 2017. u 23:31 2 komentara 2547 prikaza
Zagrebački festival
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/21

Kvalitetna domaća glazba postoji, a tome su svjedočili svi koji su sinoć bili u publici ili su pred malim ekranim HRT-a pratili 64. izdanje Zagrebačkog festivala. Od 270 prijavljenih skladbi uredništvo festivala u kojem su ove godine bili Ivana Vrdoljak, Massimo, Nenad Borgudan, Marijan Brkić, Tomislav Štengl te umjetnički direktor festivala Neno Belan odabrali su 22 skladbe koje po njihovom mišljenju predstavljaju presjek domaće moderne pop produkcije.

- Budući da festival sudjeluje u kreiranju modernog ili, ako hoćete, kvalitetnog urbanog radijskog formata, vodili smo se time i da pjesme imaju radijski potencijal tog tipa. Ovo je festival moderne mainstream glazbe, a ne, uz sve dužno poštovanje, klapa ili tamburaša ili, recimo, mladih demobendova.

Saša, Tin i Kedžo Instant zvijezde Sjećate se prvog domaćeg boy benda? Saša i Kedžo i dalje su uspješni, a evo čime se bavi Tin Damir Kedžo KONCERT U TVORNICI Damir Kedžo i Valentinovo u jedinstvenom koncertnom zagrljaju

Samim time, pjesme trebaju odražavati kvalitetnu domaću radijsku modernu srednju struju – objasnio je umjetnički direktor Neno Belan. Da u odabiru skladbi nisu pogriješili i da je riječ o zbilja kvalitetnim skladbama i izvođačima pokazala je publika sinoć u dvorani Kornati koja je dugim pljeskom pozdravila sve glazbenike.

Odabrati najbolju od 22 predstavljene skladbe nije bio nimalo lagan zadatak, a o pobjedniku je odlučivao stručni žiri u kojem su bili Frano Đurović, Marijan Ban, Branko Viljac, Jelena Vlačić, Dražen Klarić, Jurica Hrvačić i Josip Majher.

Zagrebački festival | Autor : Jurica Galoić/Pixsell Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Sa 144 boda pobjedu su na ovogodišnjem izdanju Zagrebačkog festivala odnijeli Zsa Zsa i Damir Kedžo s pjesmom "Sve u meni se budi".

- Hvala svima, a najviše autoru pjesme Anti Pecotiću i naravno Damiru koji mi je bio motivator cijelo ovo vrijeme - rekla je Zsa Zsa i skoro rasplakala Kedžu ovom zahvalom.

Oboje su priznali da su emocije prštale dok su stvarali pjesmu i da im je Ante postavio visoku ljestvicu ovom pjesmom. - Kad sam čuo demo znao sam da aranžman mora biti vrhunski i zato smo pjesmu polirali dobrih mjesec dana i danima smo bili u studiju dok pjesma nije zvučala onako kako treba i mislim da je to jedini ispravana način i drago mi je što je žiri to prepoznao - rekao je Kedžo. Zsa Zsa, Damir i Ante su se dogovorili kako će nagrada biti kod svakoga pomalo, a Ante je obećao napisati im još pjesama za iduća izdanja festivala s kojih će svatko sa sobom odnijeti novu pobjedničku statuu.

Na naše pitanje kako će proslaviti pobjedu odgovorio nam je Damir: Najprije se idemo dobro najesti jer smo cijeli dan na vodi i upjevavali smo se cijeli dan i umiremo od gladi, a prava proslava slijedi 14. veljače na mom koncertu u Tvornici kulture. Sinoć su u publici sjedila i brojna glazbena imena čiju je karijeru obilježio upravo Zagrebački festivali i prisjetili su se kako je to izgledalo u njihovo vrijeme. - Ja sam 1984. Bila debitant i imala sam sreću jer sam pobijedila. moram priznati da smo mi tada jako bančili i bilo nam je jako lijepo, bilo je to vrijeme dobrog druženja - prisjetila se Jasna Zlokić.

Alfi Kabiljo se takoder prisjetio tih lijepih vremena, a u glazbenom smislu je rekao da mu danas nedostaje malo više melodije u skladbama, ali da shvaća da to više nije u modi kao prije. na kraju večeri umjetnički direktor Neno Belan je zadovoljno kimao glavom i rekao da sudeći po ovom izdanju Zagrebačkog festivala naša glazba ima dobru budućnost.

>> Daria Hodnik - od pratećeg vokala do uspona na HR TOP 40 listu

f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas