Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Buran ljubavni život Jerry Lee Lewisa

Ženio se sedam puta, a brak s 13-godišnjom rođakinjom skoro ga je koštao karijere

Foto: profimedia
1/5
28.10.2022.
u 20:24

Pjevač je oženio 13-godišnju rođakinju Myru Gale Brown zbog čega mu je otkazana turneja u Engleskoj, a kada se vratio u Ameriku problemi su se nastavili

U 88. godini života preminuo je glazbenik i tekstopisac Jerry Lee Lewis, jedan od začetnika rock and rolla. Njegov život obilježili su i brojni brakovi koje je imao. Naime, ženio se čak sedam puta. 

Prvi put se oženio sa samo 16 godina, a zavjete je razmijenio s ženom po imenu Dorothy Barton. No, ljubav nije dugo trajala je se par već krajem 1953. godine razveo nakon 20 mjeseci braka.

Tek nekoliko dana nakon što se rastao od prve supruge, oženio se za Jane Mitchum. U braku u kojem su dobili dvoje djece su bili do 1957. godine kada su se rastali. 

Potom je uslijedio najkontroverzniji brak. Pjevač je oženio 13-godišnju rođakinju Myru Gale Brown. Myra Gale Brown bila je kći J. W. Browna, Lewisovog bratića koji je bio član njegovog benda. Djevojka tada nije mislila da je išta pogrešno u njezinoj vezi s Lewisom jer je i Elvis Presley, najveća rock zvijezda na svijetu hodao s 14-godišnjom Priscillom Beaulieu koja mu je kasnije postala supruga. Taj brak umalo ga je koštao i karijere jer mu je turneja u Engleskoj otkazana nakon samo tri koncerta kada se otkrilo da je oženjen za 13-godišnjakinju. Problemi su se nastavili i kada se vratio u Ameriku te se našao na crnoj listi radio postaja, a leđa su mu okrenuli i brojni prijatelji. Kasnije je otkriveno i da je u brak stupio prije nego što je u potpunosti okončao drugi prethodni brak. Par se razveo 1970. godine, a u braku su dobili dvoje djece od kojih je jedno umrlo kao dijete utopivši se u bazenu pod misterioznim okolnostima. 

Nakon završetka trećeg braka, 1971. godine oženio se s Jaren Elizabeth Gunn Pate. Par je bio u braku do 8. lipnja 1982. godine kada se Jaren utopila u prijateljevom bazenu. 

Peti brak bio je s Shawn Stephens. I taj brak nije potrajao te je okončan nekoliko mjeseci kasnije. 

Šesti put sudbonosno da izrekao je s Kerrie McCarver. Par se vjenčao 1984. godine i bio je u braku do 2005., a dobili su sina Jerry Lee Lewis III.

Nakon tog razvoda, čekao je šest godina da se ponovno oženi. U ožujku 2012. godine vjenčao se sa sedmom ženom, Judith Brown. 

VIDEO Tko je supruga novog britanskog premijera? Njeno bogatstvo procjenjuje se na 500 mil. funti, obitelj je imućnija od Charlesa III

Komentara 8

Avatar Tombstone
Tombstone
03:41 29.10.2022.

Lajh sorry, krivo sam skuzil komentar

MO
montello
21:14 28.10.2022.

Ozenio rodakinju 😠 oh boze 7 puta se zenio ..sta se tice glazbe bio je medu pionrima rock n rolla generacija buddy hollya. ..

Avatar spin
spin
21:25 28.10.2022.

Koji bolesnici! Iznenadilo me ovo za Elvisa, i on bio pedofil?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije