Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultna pjesma

Željko Bebek ispričao kako je umrla Selma: I dalje ću ja njoj pjevati

Foto: Facebook
1/6
29.01.2021.
u 15:21

Pjevač grupe Bijelo dugme rekao je kako joj zbog korone dugo nije bio u posjeti, ali će se uvijek rado sjećati Selme Borić koju je Vlado Dijak opjevao u pjesmi "Selma".

Selma Borić preminula je u 92. godini, a javnost će ju pamtiti kao ženu koja je opjevana u kultnoj pjesmi grupe Bijelo dugme "Selma". - Jutros me je obavijestila njena obitelj, s obzirom da zbog korone nisam je posjećivao dugo vremena. Nažalost starost ju je odnijela, ali zaspala je u miru i nek ostane tako u miru. Otišla je moja Selma. I dalje ću ja njoj pjevati i spominjati ju pred publikom, zbog toga što pjesma nosi njeno ime a pjesma je opisala dio njenog života, lijepi dio njenog života. Tako ćemo je se rado sjećati - izjavio je Željko Bebek za Dnevni avaz.

Pjesmu je Selmi napisao pjesnik Vlado Dijak daleke 1949. godine, a gostujući u emisiji "Osmi kat" na HRT-u prije nekoliko godina Selma Borić opisala je susret s Vladom koji je kasnije završio među stihovima ove pjesme. 

- Imala sam tad 16 godina. Ja sam ležala s curama na travi, a Vlado je s dečkima ležao nasuprot. Čupkao je travu i stalno me pogledavao. Izgleda da se odmah zainteresirao za mene, a kasnije smo se sretali na korzu. Jednom me sreo s koferom pa mi je nosio kofer. Išli smo na stanicu i onda mi je pomogao da uđem u vlak. U tom je vlaku bio polupan prozor, a on mi je onda rekao: 'Selma, ne naginji se kroz prozor - ispričala je Selma.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije