Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova biografija

Zasvirale trube u Rockmarku u čast Louisa Armstronga

louis armstrong
27.02.2014.
u 14:40

U prodaji je knjiga "Život Louisa Armstronga" koja na 327 stranica govori o životu glazbenika, a u njegovu čast na promociji su svirali najbolji hrvatski trubači

U zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark održana je promocija knjige "Život Louisa Armstronga" Terryja Teachouta.

Knjigu je predstavio izdavač Mislav Donaj, a o Armstrongu je govorio naš istaknuti jazz novinar Davor Hrvoj. Najzanimljivije je bilo slušati iskustva najboljih hrvatskih trubača koji su uveličali promociju. Da­vor Križić, Igor Pavlica, Stipe Mađor, Antonio Geček i Zvonimir Bajević redom su otkrili da je za njihov životni poziv naravno kriv Louis Armstrong.

Bio to "Sum­mertime" ili "Wonderful World", zvuk te trube sve ih je očarao još u djetinjstvu. I ne samo zvuk trube, već život možda najvećeg glazbenika u povijesti koji je iz blata i siromaštva New Orelansa svojim talentom, radom i iskrenom i neponov­ljivom energijom postao svjetska zvijezda.

A onda su izvadili trube… u čast Lou­isu Armstrongu i na oduševljenje okupljenih zasvirali par stvari.

Na 327 stranica knjiga oslikava uzbudljiv portret čovjeka, njegovog svijeta i glaz­be koju je stvarao i ulazi u klasike biografija velikih američkih glazbenika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije