Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj karijere

Žarko Potočnjak se naljutio i prelomio: Odlazim! Ovo je sve nula, ne mogu više gledati naše mlade glumce

Zagreb: Poznati na premijeri Gričke vještice na Opatovini
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
01.02.2021.
u 10:35

Baš će na svoj 74. rođendan objaviti neopozivu odluku o prestanku bavljenja glumom. Kaže, više neće snimati ni igrati u predstavama. Mlađe generacije glumaca toliko su ga naljutile da odlazi iz voljene profesije.

Legendarni glumac Žarko Potočnjak za dva dana slavi svoj 74. rođendan, no nije pretjerano zadovoljan i sretan. Ne njime već cijelom situacijom, koronom, pandemijom, karantenom, kazalištem...

"Zar je moguće da tisuće i tisuće ljudi koji žele biti umjetnici, glumci, redatelji... u ovoj globalnoj krizi ne mogu pronaći formu i kazalištem pobijediti pandemiju? Možda onda kazalište i nije baš tako jako sredstvo kao što umjetnici misle?" upitao se glumac.

Baš će na svoj 74. rođendan, kaže za 24 sata, objaviti neopozivu odluku o prestanku bavljenja glumom. Kaže, više neće snimati niti igrati u predstavama. Mlađe generacije glumaca su ga toliko naljutile da odlazi iz voljene profesije. 

"Definitivno je to kraj moje glumačke, kazališne i filmske karijere. Neobično je, jer umjetnici uglavnom nastoje pod svaku cijenu produljiti svoje umjetničko trajanje. Ovakav čin naprasno zaustavlja bilo kakvu mogućnost daljnjeg trajanja", kaže i komentira online kazališne predstave:

"To što sam vidio, a zapravo ništa nisam vidio, ništa je, nula, abortus. Neugoda za kazalište, umjetnost, glumu, režiju...Ova sadašnja stasala generacija ne može pronaći formu kojom bi se probila do publike, ne zna se probijati kroz katastrofične situacije, vršiti svoje umjetničko poslanje", nezadovoljan je Potočnjak trenutačnom situacijom, žali što je tako i u tome ne želi sudjelovati.

Krajem studenoga 2001. liječnici su mu dijagnosticirali karcinom na desnom plućnom krilu te je operiran u bolnici Jordanovac, zbog čega je dobio još 20 godina vrlo lijepog života. Ne skriva da je operacija bila teška, ali koristile su se najnovije metode plućne kirurgije. Rehabilitacija je bila duga, ali se sve ipak završilo dobro.

Ključne riječi

Komentara 36

VA
varto
10:44 01.02.2021.

A kaj se čudiš Žarko,njima ti je najbitnije izbacit guzice i sise po društvenim mrežama i cviliti,to je njihov domet umjetničkog izražaja

PP
plavac plavi
12:51 01.02.2021.

Bravo Žarko!! Ovi na čelu HAVC-a, i drugih glumačkih (i ne samo glumačkih)organizacija i udruga, su sve redom lijeva netalentirana odojčad, koja uništava, a ne da promovira hrvatski film i umjetnost!!

ZV
zvone277
11:37 01.02.2021.

Legena, neka im je rekoa kaj ih ide ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije