Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s albuma 'Muzika'

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio je singl 'Pjesma poštaru'

Foto: Doringo
1/10
17.01.2022.
u 14:15

Zvonimir Varga tako nam i dalje stvara tako finu, šaljivu koliko i romantičnu, nostalgičnu koliko i lepršavu, prozračnu koliko i pričljivu glazbu. Prije svega odanog sebi, možemo ga lako zamisliti kako u tišini svoga doma ili na kakvoj livadi uz cvrkut ptica prebire po gitari i trubadurski nježno slaže rime i note.

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio je prvi singl ove godine, već šesti s netom objavljenog hvaljenog albuma "Muzika". U "Pjesmi poštaru" ponovno je iskazao talent za pretvaranje svakodnevnih, sasvim običnih stvari i situacija u male uglazbljene priče te se pokazao kao pravi maestro "nepodnošljivo lakog" stiha. 

Kantautor ovoga puta "prati" poštara u njegovom običnom danu, koji umjesto da nosi ljubavna pisma, okolo raznosi "torbu punu računa koja je uvijek puna". Pjesmi su savršeno legli i nježni gitarski riffovi Jere Šešelje koji potpisuje aranžman i produkciju, dok ovu divnu baladu zaokružuje Jurica Hotko na klavijaturama, koje na tren podsjećaju na pjev ptica koji smiruje poštara dok se odmara.

Zvonimir Varga tako nam i dalje stvara tako finu, šaljivu koliko i romantičnu, nostalgičnu koliko i lepršavu, prozračnu koliko i pričljivu glazbu. Prije svega odanog sebi, možemo ga lako zamisliti kako u tišini svoga doma ili na kakvoj livadi uz cvrkut ptica prebire po gitari i trubadurski nježno slaže rime i note. Bez zadrške, bez fige u džepu, bez kalkulacije ili koncepta

Uz singl "Pjesma poštaru", Varga najavljuje i uistinu nesvakidašnji i zanimljiv projekt - u 2022. godini retroaktivno će objaviti čak osam albuma! Radi se, naime, o njegovim 'DIY' izdanjima koja su do sada bila dostupna samo na Bandcampu, a sada će pod etiketom Spone biti i službeno objavljena.

VIDEO>>> Pogledajte tko je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji Glumačko ostvarenje godine: Glasanje počinje dans!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije