Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preminuo u 100. godini

Zadnji dani princa Philipa: Razgovarao je s Meghan i Harryjem, a palača nije iznosila detalje o njegovu stanju

Foto: Profimedia
1/6
09.04.2021.
u 13:53

Zadnje dane Philip je proveo mirno u krugu obitelji, no da nešto nije u redu bilo je očito već početkom godine kada je završio u bolnici. Naime, Philip nije išao u bolnicu ni godinu dana ranije kad je imao problema sa zdravljem već su ga liječili doma.

U stotoj godini preminuo je princ Philip, suprug britanske kraljice Elizabete. Na svojim stranicama palača je objavila kako je princ preminuo u dvorcu Windsor.

"S dubokom tugom Njezino Veličanstvo Kraljica objavljuje kako je preminuo njezin voljeni suprug, princ Philip, vojvoda od Edinburgha. Njegovo Kraljevsko Visočanstvo mirno je preminulo jutros u dvorcu Windsor", piše u objavi koja je objavljena i na Twitter računu kraljevske obitelji.

VIDEO Zbog ljubavi princ Philip odrekao se vjere i zahladio odnos s obitelji

Zadnje dane Philip je proveo mirno u krugu obitelji, no da nešto nije u redu bilo je očito već početkom godine kada je završio u bolnici. Naime, Philip nije išao u bolnicu ni godinu dana ranije kad je imao problema sa zdravljem već su ga liječili doma.

Philip je 16. ožujka u jutarnjim satima nakon 28 dana napustio privatnu bolnicu kralja Edwarda VII. u središnjem Londonu na stražnjem sjedalu svog crnog BMW-a. Vojvodi od Edinburgha to je bio najdulji boravak u bolnici.

Foto: Profimedia
  

Nakon povratka u Buckinghamsku palaču supruzi, palača je priopćila kako se vojvoda od Edinburgha vratio "nakon liječenja od infekcije i uspješnog zahvata u vezi s već postojećim zdravstvenim stanjem", kazali su za medije.  "Njegovo Kraljevsko Visočanstvo želi zahvaliti svom medicinskom osoblju koje ga je čuvalo u bolnici kralja Edwarda VII. i bolnici Sv. Bartolomeja i svima koji su mu uputili dobre želje za ozdravljenjem", dodali su u izjavi.  

Philip je bio hospitaliziran, kako su rekli iz mjere predostrožnosti jer se nije osjećao dobro. Pretrage su pokazale kako je princ imao infekciju i problema sa srcem, ali Buckinghamska palača nije tada otkrivala o čemu je riječ. 

– Njegovo kraljevsko visočanstvo vojvoda od Edinburgha primljen je u bolnicu. Bila je to mjera opreza koju je vojvodi savjetovao njegov liječnik jer se njegovo visočanstvo nije osjećalo dobro – priopćila je palača tog dana. Nekoliko dana kasnije premješten je u drugu bolnicu u središtu Londona, a palača je rekla da će mu napraviti pretrage srca i nastaviti liječiti infekciju.

– Vojvoda od Edinburgha uspješno je podvrgnut zahvatu zbog već postojećeg stanja srca u bolnici Sv. Bartolomeja –  priopćila je kraljevska palača i dodala da će princ "ostati u bolnici na liječenju, odmaranju i oporavku nekoliko dana".

Vojvoda od Edinburgha bio je poznat po tome što je i u 90. godinama bio vitalan. Fotografi su ga snimili i za volanom, a s kraljicom se do prošle godine i početka pandemije pojavljivao na gotovo svim službenim događanjima. 

Ništa mu nije moglo promaknuti, pa je naučio i koristiti laptop kako bi komunicirao s Meghan i Harryjem nakon što su se preselili u Ameriku. Princ Harry otkrio je to u svom gostovanju u emisiji voditelja Jamesa Cordena kojem je priznao da s djedom komunicira preko Zooma, kako bi vidio svog praunuka, a on nakon razgovora ne zatvori samo prozor na kojem je video, već jednostavno zaklopi laptop. 

VIDEO Princ Philip preminuo je u 100. godini života

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije