Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zarade

YouTube objavio rezultate gledanosti, Socialblade procjenjuje: Seve zaradila dva mil. kuna

Foto: pixsell
1/4
08.12.2018.
u 07:55

Severina Kojić ima čak tri videa među najgledanijima, a Socialblade ju je svrstao na peto mjesto, prema broju pretplatnika.

Društvene mreže nam svakim danom daju sve veći uvid u tuđe živote. Svaka ima neki svoj način obilježavanja protekle godine, Facebook nam donosi pregled statusa ili fotografija kojima su se naši prijatelji najviše smijali, zašto nas vole i što su samo “lajkali”.

Influenceri na Instagramu objavljuju pregled svoje godine i fotografija koje su njihovi pratitelji najviše “lajkali”. YouTube svoj pregled godine shvaća ipak malo ozbiljnije. Svake godine objave “Rewind”, video u kojem sudjeluju najpopularniji korisnici te mreže i tamo se slave videi, glazba i momenti koji su obilježili proteklu godinu. Isto tako objavljuju top-liste najpopularnijih glazbenih videozapisa tijekom godine globalno, a možemo vidjeti i one koji su bili najpopularniji u Hrvatskoj.

Kako se u Hrvatskoj YouTube još uvijek više doživljava kao hobi koji se radi uz nekakav siguran posao, a ne kao stvarno unosan posao koji se može samostalno obavljati od kuće i tako biti sam svoj šef, najpopularniji YouTube kanali prema relevantnom izvoru, stranici Socialblade, glazbeni su kanali.


 

Na stranici Socialblade možemo vidjeti top 250 najpopularnijih YouTube kanala u Hrvatskoj i uživo pratiti koliko oni imaju pretplatnika, pregleda, ali i vidjeti procjenu koliko oni svi od toga zarađuju. Prema toj stranici trenutačno najpraćeniji YouTube kanal u Hrvatskoj je onaj virtuoznog dvojca 2Cellos. Oni imaju gotovo četiri milijuna pretplatnika i 828,235,523 milijuna pregleda.

Procjenjuje se da im je godišnja zarada šest i pol milijuna kuna samo od pregleda videa na toj društvenoj mreži. Ipak, ove godine svu konkurenciju pomela je upravo Severina. Pjevačica ima čak tri najgledanija videa na top-listi ove godine. Ona je prema stranici Socialblade na petom mjestu po broju pretplatnika, ima više od pola milijarde pregleda i procjenjuje se da time godišnje zarađuje oko 2 milijuna kuna.

Usprkos svemu tome, Severina nema najpopularniji glazbeni videozapis u Hrvatskoj ove godine. Tu čast imaju Zaprešić Boys sa svojom navijačkom pjesmom “Igraj moja Hrvatska” koja ima 10 milijuna pregleda. Što nije čudno, ipak smo bili drugi na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Severina ih slijedi u stopu s pjesmom “Tutorial”, a nakon nje – ponovo je jedna navijačka pjesma i to suradnja repera Stoke s hrvatskim youtuberom LayZjem , “Moja Croatia” s 4, 3 milijuna pregleda, hit kanala JoomBoos.


 

Osim Severine, na top 10 našla se i Lidija Bačić s pjesmom “Vino rumeno”. Ona je na Socialbladeu prema broju pratitelja tek na 59. mjestu, s njih 98.000. Najpopularniji video na YouTubeu globalno ove godine je onaj koji je Kylie Jenner posvetila svojoj kćeri Stormi. To ne čudi jer je mlada reality zvijezda i poduzetnica jedna od najpraćenijih osoba na Instagramu, a ona i njezina obitelj svakodnevno pune stranice tabloida.

Zanimljivo je i da su u svijetu najpopularniji glazbeni videozapisi pjesme na španjolskom jeziku, a najviše pregleda, čak milijardu i pol ima “Te Bote Remix”, suradnja glazbenika Caspera i Ozune. Da Hrvati ne zaostaju za praćenjem svjetskih glazbenih trendova, dokaz je i to da je u Hrvatskoj i globalno jedan od najgledanijih videa onaj grupe Maroon 5 “Girls Like You”, njihova suradnja s megapopularnom repericom Cardi B.

No ova top-lista otkriva još nešto zanimljivo: najpopularnija strana glazbenica u Hrvatskoj je definitivno Dua Lipa čije su se dvije pjesme našle na ovoj top listi.

Pogledajte koje Hrvatice vole prirodan look

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
08:51 08.12.2018.

Uhh konacno, dobro je, vec 3 dana nije pisalo nista o severini vec sam se zabrinuo za novinarstvo u HR.....

ZO
zoranos
09:13 08.12.2018.

Njihove procjene su totalno promašene - znam jer i ja ima YT kanal. Jako puno ovisi tko te gleda, a ove naše gledaju uglavnom naši - a te reklame su jeftine tako da je zarada sa tim prometom puno manja. Druga bi priča bila da su USA gledatelji.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:04 08.12.2018.

Ona je zaradila 2 milijuna jer je gledaju, valjda i slusaju. Gdje je Thompson na listi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije