Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznati 90-godišnji glumac

William Shatner postao je najstarija osoba koja je ikada otputovala u svemir: Svi trebaju vidjeti tu ljepotu

Foto: Reuters/Pixsell
1/10
13.10.2021.
u 17:19

Zahvaljujući pozivu Jeffa Bezosa i Blue Origina glumac je s ostatkom posade uživao u četiri minute bestežinskog stanja tijekom 11-minutnog suborbitalnog putovanja.

William Shatner, legendarni glumac kojeg znamo i kao kapetana Kirka iz "Zvjezdanih staza"  postao je najstarija osoba koja je ikada putovala u svemir. Zahvaljujući pozivu Jeffa Bezosa i Blue Origina glumac je s ostatkom posade uživao u četiri minute bestežinskog stanja tijekom 11-minutnog suborbitalnog putovanja. 

- Svi u svijetu bi trebali vidjeti tu ljepotu, ovo se razlikuje od svega što sam doživio - rekao je 90-godišnji glumac kada je sletio natrag. Jeff Bezos ga je dočekao i zagrlio kada je izašao iz kapsule i nazdravili su šampanjcem sretan povratak. 

 

- Jedina stvar koja ima veze s mojim godinama i može biti prepreka je ako imate artritis teško ćete ulaziti i izlaziti iz sjedala u ovom vozilu - rekao je nedavno Shatner novinarima. S njim su danas u svemir otputovali i Chris Boshuizen, suosnivač Planet Labsa i bivši inženjer NASA-e inženjer, Glen de Vries iz francuske softverske tvrtke Dassault Systèmes, i Audrey Powers, potpredsjednica misije i operacije letenja Blue Origina. Na let su trebali u originalu krenuti u ponedjeljak, ali jak vjetar im je poremetio planove i sve je bilo odgođeno.

- Postoji ta mistika boravka u svemiru kada ste u bestežinskom stanju i tako blizu zvijezdama. Mislim da će me oduševiti pogled na svemir. Želim pogledati tu kuglu i cijeniti njezinu ljepotu - rekao je 90-godišnji glumac.

Ključne riječi

Komentara 7

PP
Preodgojen_Povratnik
16:26 13.10.2021.

Ne mogu vjerovati da covjek ima 90 i ovako fit izgleda.

DU
Deleted user
16:21 13.10.2021.

Cpt.Kirk ide u svemir sa 90 godina, svaka mu čast, neka, tako i treba.

Avatar Behemot
Behemot
16:06 13.10.2021.

Punih 90 godina ima "Captain Kirk" !! :O A izgleda kao da nema više od 75. Kada te život mazi :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije