Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvrt na komentare

Vlatka Pokos: Treba dići glas protiv onih koji bi rado žene vidjeli u 'tradicionalnim' ulogama

Vlatka Pokos
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/6
17.08.2021.
u 18:45

Voditeljica koja već neko vrijeme živi u Kanadi odlučila je osvrnuti se na komentare koji su napisani jučer ispod njezine objave na Instagramu.

Voditeljica Vlatka Pokos jučer je na Instagramu odlučila odgovoriti na komentar ispod svoje fotografije koju je taj dan objavila, a komentaror joj je napisao: - Žena bez djeteta. Vlatka, koja već duže vrijeme živi u Kanadi odgovorila je:

Tipičan primitivni i prosti balkanski svjetonazor i komentar. Postoje, nažalost, i medicinski razlozi zašto neke žene nemaju djecu, iako ih žele Vašem malom, mizogino/talibanskom mozgu to nije palo na pamet, zar ne? I ne, nismo manje vrijedne zato što nismo biološke majke. Majčinstvo je divno, ali nije jedini smisao postojanja žene. Odlučila je danas u jednoj dužoj objavi se osvrnuti na cijelu situaciju.

- Želim odgovoriti svim, pretpostavljam, dobronamjernim, ali vrlo površnim i lakonskim komentarima tipa “što te briga”, “što se opravdavaš” i sl. Odvratni mizogini napad koji sam doživjela nije samo moj osobni problem, to je problem većine žena u zatucanim društvima i zbog toga o tome treba govoriti! Žene su se teško izborile za svoja osnovna ljudska prava i uživaju ih (u Zapadnoj civilizaciji) tek posljednih stotinjak godina ali bolje reći tek posljednjih pedesetak! Ta prava nisu zagarantirana, za njih se uvijek ponovno treba boriti! Treba dići glas protiv onih kojima ženska emancipacija smeta, koji bi rado žene vidjeli u “tradicionalnim” ulogama. Kad ste samostalna žena, prkosna i ponosna, na Balkanu plaćate ogromnu cijenu. Za početak ste, naravno, proglašeni kurvom, bezvrijednom osobom na koju se svatko javno i nejavno nabacuje blatom! Jedan od najvećih problema Hrvatske jest mentalitet “nije me briga” ni za koga i ni za što! Zato smo potonuli u korupciju, zato nam je devastirana obala, zato su nam ulice metropole pune smeća!!! Jer nikoga nije briga za druge, jer svatko gleda svoj mali bijedni interes. Hrvatska nikada neće postati civilizirana država, ukoliko svatko ne počne mijenjati svoje vlastito ponašanje! Nisam od onih koje nije briga, nisam opsjednuta samom sobom. Zato mi prestanite docirati i govoriti što ću misliti, pisati i javno govoriti! Hvala. - poručila je Pokos.

VIDEO Pogledajte atmosferu na vjenčanju kćeri Siniše Vuce

Ključne riječi

Komentara 25

VI
Vivian
19:37 17.08.2021.

Zasto Vlatka smatra da je bitna i da netko treba uvazavati njeno misljenje ? Nisu bolji ni oni koji iz nekih razloga smatraju da je ona bitna.

NE
Neonacionalist
18:57 17.08.2021.

Evo prava se javila , tebe vise nitko ne zeli vidjeti ni u kojem izdanju osim mozda nekih pacenika a tvoj zivot dovoljno govori o tebi a ovakvim objavama samo pokusavas ljeciti svoje frustracije i molim te nemoj se vracati jer nam takve zaista ne trebaju i bolje da ih je sto manje jer zna se kome i cemu sluze takve poput tebe .

LI
Lisac
19:14 17.08.2021.

Kako ova laze i okrece stvari koje, istini za volju malo ljudi interesira. Sad je proganjana a nije varala muza i otimala lovu. Mislim da dijete nije zlostavljala ali i za to je bila na sudu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije