Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emotivan govor

Vinterberg je Oscara posvetio kćeri koja je poginula četiri dana nakon početka snimanja njegovog filma

Foto: Reuters/Pixsell
1/5
26.04.2021.
u 09:45

Njegova kći trebala je glumiti u filmu "Još jedna runda", ali poginula je u prometnoj nesreći samo četiri dana nakon početka snimanja filma koji je slavio u konkurenciji za najbolji međunarodni film.

Na sinoć održanoj 93. dodjeli filmskih nagrada Oscar u konkurenciji za najbolji međunarodni film natjecali su se "Better Days" (Hong Kong), "Kolektiv" (Rumunjska), "Čovjek koji je prodao svoju kožu" (Tunis), "Još jedna runda" (Danska)  i "Quo vadis, Aida?" Jasmile Žbanić (BiH). Zlatni kipić sinoć je otišao u ruke filmske ekipe odličnog filma "Još jedna runda" u kojoj je Mads Mikkelsen odglumio glavnu ulogu i bio je briljantan u tome. Dok je primao Oscara, redatelj Thomas Vinterberg rekao je:

– Željeli smo snimiti film koji istražuje cijeli spektar opijanja, ali što je još važnije... željeli smo napraviti film koji slavi život. Četiri dana nakon početka snimanja dogodilo se nemoguće. U prometnoj nesreći život je izgubila moja kći Ida i ovaj film snimili smo za tebe i ti si dio ovog čuda – rekao je redatelj. Kada se dogodila tragedija u kojoj je njegova 19-godišnja kći izgubila život, savjetovali su mu da prekine snimanje i uzme neko vrijeme za sebe, ali on nije htio stati i želio je nastaviti zbog nje.

Ida je u filmu trebala glumiti kćer Madsa Mikkelsena.  – Moram se zahvaliti Idi i jer je imala više entuzijazma nego bilo tko drugi za ovaj film i ​zato smo ovaj film napravili za nju – kazao je redatelj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije