Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasila se na Instagramu

Ipak ništa od Oscara za Jasmilu Žbanić! Sarajevska redateljica nakon dodjele obratila se pobjedniku

Jasmila Žbanić
Foto: DPA/PIXSELL
1/6
26.04.2021.
u 09:20

"Bravo Jasmila! Ponosni smo svi! Gledao sam i Another Round i zaista je dobar, ali bez imalo subjektivnosti, ipak nema tu jačinu kao Quo Vadis Aida?!", poručili su joj pratitelji u komentarima.

Sinoć se u Los Angelesu održala 93. po redu dodjela Oscara. Iako je u utrci za prestižan zlatni kipić u kategoriji za najbolji strani film bio i 'Quo Vadis, Aida?' redateljice Jasmile Žbanić nagradu naposljetku nije osvojio. Odmah nakon dodjele redateljica Žbanić oglasila se na svom Instagramu i uputila čestitke pobjedniku. 

"Čestitke Thomasu Vinterbergu na osvojenom Oscaru u kategoriji najboljeg međunarodnog filma. Velika je čast biti nominiran uz tako sjajne redatelje", napisala je Jasmila uz fotografiju na kojoj pozira s Vinterbergom čiji je film Another Round  osvojio Oscara.

Ispod objave odmah su se zaredali komentari pratitelja. 

Foto: Instagram screenshot

"Bravo Jasmila! Ponosni smo svi! Gledao sam i Another Round i zaista je dobar, ali bez imalo subjektivnosti, ipak nema tu jačinu kao Quo Vadis Aida?! Aida je film nakon kojeg duuugo gledaš u jednu točku i postavljaš sebi milijun pitanja, u tome je razlika! Ali u svakom slučaju čestitke i Dancima! Idemo dalje!" poručili su joj u komentarima.

Inače, film "Quo Vadis, Aida?" prvi je igrani film koji se bavi tematikom genocida u Srebrenici. Na dodjelu Oscara otputovala je samo redateljica Žbanić dok su glumci koji su ostvarili glavne uloge u filmu, među kojima su Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Isaković, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović, Edita Malovčić, koji su  ceremoniju dodjele zajedno pratili iz Narodnog pozorišta u Sarajevu. 

26.04.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Glumacka ekipa filma "Quo Vadis, Aida?" veceras se okupila u Narodnom pozoristu Sarajevo (NPS) kako bi zajedno pratili 93. dodjelu Oscara. Prije pocetka ceremonije istakli su kako su mislima i srcem uz Jasmilu Zbanic. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
Foto: Armin Durgut/PIXSELL, ilustracija

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku s Nikom Turković

Komentara 2

AP
ante_pustinjak
20:35 27.04.2021.

aida, došla i prošla. nije mogla pronaći holywood! još i sada ga traži. možda ga nađe do iduće godine!

VI
vidum
14:51 27.04.2021.

Pošteno! Prevoditelja "prevesti" u prevoditeljicu igrajući na kartu jačih emocija kad je u pitanju žena, vrlo nekorektno. Drago mi je da nije uspjela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije