Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"čovječe, ne ljuti se"

VIDEO Ovo je bilo urnebesno! Sjećate li se prve hrvatske skrivene kamere?

Drago Bahun
Foto: HRT screenshot
1/7
10.11.2019.
u 19:00

Dragutin Bahun - Čarli bio je zaštitno lice TV serijala "Čovječe, ne ljuti se", prvoj hrvatskoj inačici "Skrivene kamere".

Prema uzoru na američku emisiju "Candid Camera" A. Funta, na HRT-u se od 1969. do 1971. godine prikazivala humoristična emisija "Čovječe, ne ljuti se!" koja se snimala metodom skrivene kamere i mikrofona.

Ukupno je prikazano 12 emisija, a glavni voditelj razgovora s nasumičnim prolaznicima bio je Dragutin Bahun. Njemu su se povremeno pridružili i drugi glumci, a redatelj je bio D. Pitzko. Inače bi Dragutin na cesti zaustavljao prolaznike i s neponovljivom lakoćom bi ih uvukao u neobične situacije i upustio se u bizarne razgovore.

Tako je u jednoj epizodi čuvenog formata Dragutin zaustavljao slučajne prolaznike i molio ih da pozovu njegovu suprugu Ljubicu koja je u stanu na 1. katu. Zbog grlobolje i promuklosti, nije mogao vikati pa su prolaznici trebali umjesto njega prenijeti joj poruku.

Dragutin Bahun započeo se baviti filmom i kazalištem 50-ih godina prošlog stoljeća gotovo istovremeno. Šest godina poslije nastavio i na televiziji. Usto je četiri godine nastupao u Satiričkome kazalištu Jazavac i Kerempuh, najviše tumačeći legendarni lik Petrice Kerempuha.

Glumio je, pisao pjesme, konferanse i scenarije, asistirao, bio pomoćnik režiserima i režirao, djelovao kao voditelj (i u Križevcima), organizator itd. Najveći dio života proveo je u Zagrebu, gdje je i umro 25. lipnja 1993., a pokopan je na Miroševcu.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
19:25 10.11.2019.

Fantasticno

Avatar rubinet
rubinet
20:27 10.11.2019.

Bahun je bio jako dobar.

Avatar N1nja
N1nja
20:07 10.11.2019.

zar je u doba željezne zavjese bio dozvoljen humor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije