Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želi pomoći

VIDEO Mankeneka zaražena koronavirusom detaljno opisala tijek bolesti i simptome

Foto: Instagram
1/3
07.04.2020.
u 18:22

Kazala je kako se novi simptom pojavio oko petog dana. Naime, nos joj je nije bio začepljen, niti je curio, ali izgubila je osjet njuha i okusa sljedećih deset dana.

Austrijska blogerica i manekenka Tatjana Čatić na Instagramu je objavila video u kojem je otkrila da je pozitivna na COVID-19. Kako bi pomogla drugim oboljelima i upozorila ljude da se drže propisanih mjera o socijalnom distanciranju opisala je tijek svoje bolesti u petominutnom videu. 

"Prije tri tjedna probudila sam se s temperaturom, groznicom, s natečenim očima, jakom glavoboljom i bolovima po tijelu. Tijekom večeri i noći pojavio se suhi kašalj. Nakon četiri dana temperatura i groznica su nestale, kao i ostali simptomi, osim suhog kašlja. Počela sam osjećati da mi nedostaje zraka", započela je blogerica koja dodaje i da nije bila sigurna da joj nedostaje daha dok nije duže razgovarala na telefon. tada je počela osjećati vrtoglavicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Talking about when it started, symptoms and importance of #SocialDistancing #StaySafe #StayHome #Coronavirus

A post shared by Tatjana Catic (@tatjanamariposa) on

Kazala je kako se novi simptom pojavio oko petog dana. Naime, nos joj je nije bio začepljen, niti je curio, ali izgubila je osjet njuha i okusa sljedećih deset dana. Dotad je već čekala rezultate prvog testa koji su bili neodređeni, a kada je nakon toga u posjet došao drugi liječnik, i dao joj novi test, tada je otkrila da je pozitivna.

- Tijekom tih dana u izolaciji osjećala sam se dobro, najgora su bila prva tri dana. Nakon toga opet sam se osjećala dobro, jedini simptom koji sam osjećala bio je nedostatak okusa i mirisa - kazala je i naglasila da joj je teško zamisliti kako je onima koje je bolest snažnije pogodila ili kojima je član obitelji u bolnici.

- Zaista vas želim potaknuti da prakticirate socijalnu distancu. Toliko ljudi ne zna da su zaraženi, nemaju simptome i idu u dućane ili u park, druže se s prijateljima u parku. Tako šire virus na nekog drugog, tko ode kući svojoj obitelji. Molim vas, ne dovodimo u opasnost druge ljude. Ostanite kod kuće, družite se s ljudima iz svog kućanstva, nemojte se nalaziti s drugima - zaključila je.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije