Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi hit

VIDEO: Društvene mreže oduševljene urnebesnom parodijom Josipe Lisac

Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL, Screenshot
1/6
20.02.2020.
u 10:18

Naime, vlasnik portala Liburnija.com, Boško Županović podignuo je kaznenu prijavu, a glumac i pjevač Marin Bukvić na društvenim mrežama objavio je urnebesni video kojim parodira Josipinu izvedbu.

Nakon što je na inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića diva Josipa Lisac izazvala podijeljena mišljenja domaće javnosti izvedbom himne, pojavile su se razne reakcije.

Naime, vlasnik portala Liburnija.com, Boško Županović podignuo je kaznenu prijavu, a glumac i pjevač Marin Bukvić na društvenim mrežama objavio je urnebesni video kojim parodira Josipinu izvedbu.

 

U videu mladi glumac sjedi u toaletu s lavorom na glavi te u tubu toalet papira pjeva kao Josipa Lisac. Video je izazvao opće oduševljenje na društvenim mrežama. Oko uspjeha videa oglasio se i glumac:

"Svrha videa bila je jedino i isključivo zabava. Za mene je Josipa Lisac vrsna umjetnica i iznimno cijenim njen predivan izražaj i doprinos hrvatskoj kulturi. Nije potrebno u svemu pronalaziti negativu. Ljudima treba smijeha i dobre volje i ovime sam želio pridonijeti  tome. Smijte se, dragi ljudi, lijepo je! I slušajte divnu Josipu!" komentirao je video Bukvić. 

Podsjetimo, ako kako piše Dalmatinski portal, u obrazloženju kaznene prijave Županović navodi da je Lisac koristila izrugljive artikulacije i tonalitete koji, unatoč njenom osebujnom glazbenom opusu i izričaju, nisu društveno prihvatljivi.  On smatra da je "kao osoba kojoj je hrvatski jezik materinji, morala znati da se takav oblik intoniranja u hrvatskom jeziku i kulturi uvijek koristi kroz oblike javnog izrugivanja ili omalovažavajućeg imitiranja nečije izjave, recitata ili glazbenog, odnosno, skladateljskog izričaja". 

 



 

Ključne riječi

Komentara 44

DU
Deleted user
11:02 20.02.2020.

Josipa Lisac je bila zapravo drugi izbor za tu prigodu inauguracije jer su ga savjetnici (jedva!) odgovorili od toga da angažira LET 3 pa da oni ispucavaju čepove tamo. Znači, moglo je i gore!

SH
Shalan
10:49 20.02.2020.

Kolutali su, kolutali očima... zbunjeno treptali... milanovićev stariji skoro se nasmijao...uzdahnuli su neki.. a svi skupa su čekali da to mučenje himne završi.

SH
Shalan
10:51 20.02.2020.

Ono... Car je gol, al hajde ti to ljevičarima kaži. Oni se dive tkanini..boji..kvaliteti...kroju... 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije