Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obratila mu se

Vesna Dragojević za godišnjicu Oliverove smrti objavila dirljivu poruku: 'Ako se ikad sretnemo, platit ćeš mi za ovo'

Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
1/17
29.07.2022.
u 09:42

Podsjetimo, Oliver je preminuo na današnji dan 2018. u 71. godini života, godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća.

Veliki Oliver Dragojević napustio nas je na današnji dan prije četiri godine, a njegova supruga Vesna s pratiteljima na Facebooku je podijelila poruku povodom tužne godišnjice.

- Dragi naš dida. Svi smo tu. Nas 14 . Danas su tu i tvoji prijatelji. Puno njih. Danas je dan za pismu, ne za plakanje. Svi nam se javljaju i tvoji obožavatelji dolaze. Pričaju na svim jezicima, a ja klimam glavom, pretpostavljam da te hvale. Ostavio si nam veliki teret. Sad su se prebacili na mene. Znaš da sam to vješto izbjegavala - započela je Vesna i nastavila: - Više sam se islikavala u godinu dana nego kroz cili život. Danas je veliki koncert. Znam da bi gušta svirat i pivat, ali ovaj put oni to rade za tebe. Puno mladih i tvojih starih prijatelja.

- Znam da ti nije draga ovolika pompa oko svega toga. Mi smo samo promatrači i nismo u organizaciji. Znam što bi reka, ali neću beštimat. U nas ništa nova. Nastavili smo kako smo živjeli s tobom. Ako se ikad sretnemo, platit ćeš mi za ovo. Volimo te do kraja života - zaključila je emotivna Vesna. 

Podsjetimo, Oliver je preminuo na današnji dan 2018. u 71. godini života, godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća. 

Vesna i Oliver upoznali su se u ljeto 1973., a vjenčali samo deset mjeseci kasnije u ožujku 1974. Oliver je jednom prilikom priznao da Vesnu ne bi oženio da su se upoznali nakon što je on postao popularan jer bi mislio da je s njim zbog novca. 

Ovih se dana u Oliverovu čast u njegovoj rodnoj Veloj Luci održava projekt Trag u beskraju, a centralni glazbeni događaj je koncert koji počinje večeras u 21 sat. Na rivi u Veloj Luci nastupit će mnogi hrvatski glazbenici koji će pjevati njegove najljepše pjesme koje je ostavio u bogatom naslijeđu.

VIDEO>>Ukrajinac zapjevao na koncertu Coldplayja nakon što ga je, dok je pjevao na ulici, čuo Chris Martin

Komentara 1

AD
adisan
10:41 29.07.2022.

Veliki Oliver. Najveći. Dugo nakon rata, ne sjećam se više točno kad, srela sam ga u Splitu na ullici, zaustavila i ljubazno upitala, s obzirom da ga stalno zovu,, hoće li nas i on razočarati kao Tereza i otići pjevativati u zemlju gdje su bacali cvijeće na tenkove šta su išli prema Hrvatskoj i slavili šajkače i dalje bez kajanja. Nasmijao se i rekao "Nema šanse, ne brinite." I održao je riječ. Jedan jedini, nezaboravni Oliver.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije