Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATEJ MEŠTROVIĆ

Veliki uspjeh našeg poznatog pijanista, album mu proglašen najboljim u svijetu

30.03.2021.
u 14:20

Portal Solopiano.com Meštrovićev je album proglasio za album godine. Riječ je o portalu koji je dom za više od 350 solo pijanista iz cijelog svijeta, a među njima je i legendarni George Winston, kao i brojni dobitnici Grammyja, te izvođači koji su prodali na tisuće albuma.

Svjetski poznati pijanist Matej Meštrović danas je dobio novo priznanje za svoj odlični album "Piano Waves", kojeg je izdao krajem prošle godine. Portal Solopiano.com Meštrovićev je album proglasio za album godine. Riječ je o portalu koji je dom za više od 350 solo pijanista iz cijelog svijeta, a među njima je i legendarni George Winston, kao i brojni dobitnici Grammyja, te izvođači koji su prodali na tisuće albuma.

- To je zaista jaki portal kojeg vodi poznati pijanist Matthew Mayer. Na njemu pijanisti iz čitavog svijeta stavljaju svoje autorske albume, a oni svake godine imaju nagrade po kategorijama. Album "Piano Waves" radio sam cijelu prošlu godinu, na njemu se nalazi 13 kompozicija, a završava kompozicijom "HGZ Potresno" koju sam napravio za za vrijeme potresa, a spot sam posvetio Hrvatskom glazbenom zavodu. U svakom slučaju, ova mi nagrada puno znači, sretan sam i ponosan. Svaka nagrada je pijanistu i kompozitoru poput mene bitna i na neki način obavezuje da čovjek se ne opusti nego stvara dalje, pa i u ovakvim najtežim okolnostima u kojima se svi trenutno nalazimo, kazao nam je Meštrović koji će u četvrtak 31. ožujka nastupati u Istarskom narodnom kazalištu u Puli.

- To se baš lijepo poklopilo s ovom nagradom. Koncert sam nazvao "The Best Off" Matej Meštrović i upravo će u Puli publika prvi put moći uživo čuti neke od skladbi s ovog nagrađenog albuma, istaknuo je Meštrović koji je nedavno u 6.24 ujutro otvorio koncert "Glazba glasnija od potresa" u Hrvatskom glazbenom zavodu.

- Naravno da smo svi bili puni impresija. Bilo kakav nastup u ovakvom vremenu nama umjetnicima znači strahovito puno jer svi smo rođeni da bismo nastupali javno na pozornici, a ne unutar svoja 4 zida. Svi smo bili emotivni jer smo obilježili godišnjicu potresa u Zagrebu, a ja sam imao čast otvoriti koncert kompozicijom "HGZ Potresno" i spotom kojeg sam napravio na temelju fotografija Zvonimira Ferine. On je snimio Hrvatski glazbeni zavod točno na dan potresa. Drago mi je da se koncert prenosio uživo na HRT-u, što je vjerojatno pri put u povijesti da se jedan koncert prenosio tako rano kod nas, kaže Meštrović. Nakon pulskog koncerta očekuju ga i drugi nastupi, a prvi je na raspredu koncert u Splitu 3. svibnja.

- Radi se o koncertu u Hrvatskom domu u Splitu, a nastupam s Bornom Šercarom i Kristinom Bjelopavlović kao Meštrović & Expresto. S njima nastupam već 11 godina i prije dvije godine bili smo na velikoj turneji po Kini. Tom koncertu se svi troje jako veselimo. Mogu se pohvaliti da video Brahmsovog "Mađarskog plesa broj 5" ima četiri milijuna pregleda na YouTubeu. To samo govori o želji svijeta da čuju nešto drugo, u jednoj ludoj energiji kako nas troje sviram, zaključio je Matej Meštrović.

Najbolji trenuci s dodjele Večernjakove ruže


 

Ključne riječi

Komentara 1

ZV
zvezdomor
15:22 30.03.2021.

Bez veze mi imamo puno više uspješnih pijanaca nego pijanista naprimjer.....Šeks...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije