Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRALJEVI ZABAVE

Veliki povratak Vatrogasaca - benda u službi naroda!

Vatrogasci
Foto: Promo
1/2
31.10.2018.
u 11:00

Grupa na čijim je nastupima uvijek dobra zabava nastupa u novozagrebačkom klubu Metropolis 10. studenog

S tradicijom još od davne 1991., Vatrogasci su bend čija je misija, kako sami kažu, oduševiti smijehom, lošom i dobrom glazbom i još boljom zezancijom! Poznati su po sasvim specifičnim, nimalo uobičajenim obradama i parodijama tuđih glazbenih uradaka , ali i pretvaranju “ozbiljnih” pjesama u sasvim neozbiljnu šalu. Oni su bend koji je vjerovali ili ne u karijeri snimio čak 13 studijskih albuma i izdao dva kompilacijska. Njihovi su koncerti uvijek odlično posjećeni, a sljedeći je na rasporedu 10. studenog u novozagrebačkom klubu Metropolis. 

Prva "vatrogasna" melodija snimljena je krajem 1991. godine pod nazivom "Vatrogasac Mirko". Tiho (Tihomir Borošak) i Deki (Dean Parmak), kompanjoni u smislu studijskog rada, snimili su je tijekom jednosatne pauze dok su čekali sljedećeg klijenta. Pošto je trebalo pjesmu i otpjevati, pozvali su Bubija (Vladimir Pavelić), tadašnjeg kolegu iz pratećeg sastava Jasne Zlokić. "Vatrogasac Mirko" je ubrzo postala najpresnimavanija pjesma među glazbenicimai po njoj su Vatrogasci i dobili ime. Uslijedile su "Ritam iza denser", "Više-manje, manje-više" i "Ženićute". Nakon što su te četiri melodije napravile čudo, diskografska kuća "Euroton" ponudila se za izdavača, te je u lipnju 1992. godine izašao prvijenac pod nazivom "Vatrogasna zabava vol.1", koja je pokrenula dugogodišnju vatrogasnu karijeru.

Vatrogasci se dotiču stvari koje postoje u životu, koje su istinite, no o njima nitko ne pjeva. Nikad nisu bili na radiju ili televiziji, a jedini tko ih je prokužio bio je Željko Malnar, pokojni predsjednik Republike Peščenice. Zanimljivo publika je pronašla njih, kroz dance folk ritam Ritam iza denser koji je spontano nastao kao zafrkancija na tadašnji dance hit koji su još zamotali u folk ruho. A mnogi poznati pjevači bili su zamotani u „vatrogasno“ ruho! Obrađivali su Thompsona, Severinu,Gibonnija, neki su se ljutili a neki su čak pristajali biti u spotovima.

Showmani sa stažom od preko 25 godina na sceni, poznati po svojim prepoznatljivim obradama hit pjesama raznolikih žanrova i pretvaranju istih u narodnjačku glazbu brzo su pronašli brojnu publiku. Prati ih glas da nema koncerta na kojem ne naprave totalnu ludnicu na bini i u publici, a u Metropolis dolaze nakon odličnih turneja po Lijepo Našoj! I to ne praznih ruku nego sa čak dva nova hita koja će vas izuti iz cipela.

Jedan Billy Folk Idol - Krava snimljena  prema svakodnevnom istinitom događaju, odnosno aktualnoj situaciji u Hrvatskoj!

Druga ljubavne tematike parodija je Čorbinog hita Volim žene i pravi je čušpajz muzičkih žanrova i dijalekata! Spojiti Čorbu, Jacksona, Zagorce i dalmatinske klape pa sve to popunit harmonikom u poznatom vatrogasnom štihu nije nimalo lak zadatak i sumnjamo da će se skoro tako lako nadmašiti! Kada još k tome dodate vizualnu raskoš video uratka i presmiješnog teksta, dobijete dobitnu kombinaciju muzičke zafrkancije!

I dok ih službena kritika naziva prvim hrvatskim raznožanrovskim sastavom, oni sami sebe, s razlogom, smatraju „bendom u službi naroda“. A kako vas mogu poslužiti vrhunskom zabavom provjerite 10.11.2018 na svečanoj live premijeri od čak dva singla (jer Fata je Fata, ali dva puta je dva puta) u novozagrebačkom klubu Metropolis.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije