Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cro a Porter

Večer mladih od kojih treba pamtiti ime Manuela Maligeca

Manuel Maligec (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/44
04.04.2013.
u 00:18

Student TTF-a na pistu je pustio nevjerojatno hrabru, ali i zaokruženu kolekciju. Bio je to sjajan modni start, moda s glavom i repom, inovativna i nosiva, ona u koju se svaka žena može zaljubiti na prvi pogled.

U Laubi, kući za ljude i umjetnost, večeras je počeo Schwarzkopf Cro a Porter, koji će potrajati sve do subote, 6. travnja. Prva večer pripala je mladim kreatorima, a vidjeli smo i dvije kolekcije već etabliranih dizajnera, one s potpisom Etna Maar i Madame Demode.

Od mladih svakako treba pamtiti ime Manuela Maligeca. Student TTF-a na pistu je pustio nevjerojatno hrabru, ali i zaokruženu kolekciju. Bio je to sjajan modni start, moda s glavom i repom, inovativna i nosiva, ona u koju se svaka žena može zaljubiti na prvi pogled. Ukratko mladcu iz studentskih klupa pošlo je za škarama i iglom ono što neki od njegovih kolega ne uspiju nakon godina i godina rada. Naravno, bilo je tu i pogrešaka, ali način na koji je invalidsko pomagalo znano nam sa slika Fride Kahlo pretvorio u robustan, ali seksi nakit koji se u njegovoj interpretaciji ponekad nosi na golo tijelo, a ponekad preko odjeće, dokazuje da je budućnost hrvatske mode u sigurnim rukama.

Totalno promašene kolekcije

Na žalost, vidjeli smo i totalno promašene kolekcije, za koje ni mlade godine autora ne mogu biti dovoljna isprika. Afrika u izvedbi Tatjane Pantoš dokazuje samo koje lekcije iz konstrukcije modela ova autorica nije savladala, baš kao što je i Marija Pinjuh dokazala da misliti retro može biti samo retro promašaj. Vidjeli smo večeras i dvije muške kolekcije. Svakako uspjeliju je pokazao Tomislav Bahorić, dok se Jelena Aleksić posvađala sa svim proporcijama svojih modela.

Etna Maar ima pravu mladenačku kolekciju, nosivu u radi i uz obalu mora, a Madame Demode je pokazala kako naoko obična i svakodnevna stvar poput "gumi lastike" može biti temelj modne vizije. Ona naime od širokih traka lastike spaja i tako stvara novu tkaninu. Ponekad je kroji u odjevne model, a ponekad od te iste široke gumi lastike "gradi" skulpturalne tunike i majice. Odmak od toga su platneni modele sputani tim istim trakama u funkciji pojasa. Ne znamo kako bi bilo provesti vrući ljetni dan u nekom od tih modela, ali na pisti doista djeluju sjajno. Uz to zahvalni smo joj i na uputi djevojkama koje su nosile njenu reviju, a koja je glasila: nasmijano i s osmjehom.

One su pokazale da modna revija ne mora uvijek biti smrtno ozbiljan stvar kakvom je inače čitamo s lica modela na našim pistama.

>>Avangardno izdanje ovogodišnjeg Cro-A-Portera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije