Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kviz znanja

Mlada matematičarka (19) briljirala u 'Potjeri': S lakoćom ušla u završni krug

Foto: Youtube Screenshot
1/5
03.10.2018.
u 17:31

Nakon srednje škole, Aleksandra je uspjela upisati matematiku na jednom od najelitnijih sveučilišta na svijetu Sveučilištu u Oxfordu.

Varaždinka Aleksandra Saša Božović (19) jučer je s kolegom u popularnom kvizu „Potjera“ osvojila iznos od čak  52.500 kuna.

Znala je odgovore na teška pitanja iz književnosti, filma, latinskog i zemljopisa. Do sada je sudjelovala na samo jednom kvizu i to u pubu, a voditelju Tariku Filipoviću je otkrila kako je zanimaju filozofija, povijest i znanost. Kaže da joj sport i glazba nisu jača strana.

Saša je bila maturantica generacije, a tijekom srednjoškolskih dana osvajala je medalje na državnim natjecanjima iz matematika, logike, fizike i kemije.

Također je sudjelovala na Matematičkoj olimpijadi u Litvi iz koje se vratila s brončanom medaljom. Nakon srednje škole, uspjela je upisati matematiku na jednom od najelitnijih sveučilišta na svijetu Sveučilištu u Oxfordu.

U Potjeru je ušla kao kapetanica i u uvodnoj minuti odgovorila na pet točnih odgovora što joj je donijelo 17.500 kuna. U idućoj "rundi" ju je dočekala lovkinja Morana Zibar, a Saša je odabrala srednju ponudu i s lakoćom prošla u završnu „Potjeru“. 

"U završnoj rundi se također iskazala te je s kolegom Senadom podijelila iznos od 52.500 kuna."

Ključne riječi

Komentara 14

SO
SoloHan
17:57 03.10.2018.

Mlada matematičarka je djelovala prilično ograničeno, nadajmo se da će u matematici bit uspješna i nać ispunjenje u životu, simpatična je.

DU
Deleted user
17:45 03.10.2018.

Baš nisu briljirali,imal samo 12, Morana je loše odigrala

Avatar komentatorx
komentatorx
18:04 03.10.2018.

Ona nikako nije briljirala, pitanja i nisu bila teška. Čudi me za Moranu, pomislio sam da je namjerno pustila kako bi se dogodio happy end.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije