Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK PERIOD

Uz Kate i Charlesa još jedna članica obitelji bori se s rakom i sada je javno poslala ovu poruku

Foto: Reuters
1/12
26.03.2024.
u 12:40

Vojvotkinji od Yorka Sarah Ferguson dijagnosticirana je jedna vrsta raka kože, izvijestili su britanski mediji prije dva mjeseca o još jednom zdravstvenom problemu s kojim se suočava britanska kraljevska obitelj

Kraljevska obitelj prolazi kroz težak period u kojem se njezini članovi bore s teškim dijagnozama. Prije nego što se doznalo da kralj Charles i princeza od Walesa Kate Middleton imaju rak, još jedna članica ove obitelji suočila se s istom dijagnozom. Riječ je o vojvotkinji od Yorka Sarah Ferguson kojoj je sredinom siječnja dijagnosticiran rak kože. Bivša supruga princa Andrewa sada je javno uputila poruku princezi od Walesa. 

"Moje misli i molitve su uz princezu od Walesa dok započinje svoje liječenje. Znam da će biti okružena ljubavlju svoje obitelji i svi se mole za najbolji ishod. Kao netko tko se posljednjih mjeseci suočava s vlastitom bitkom s rakom, puna sam divljenja zbog načina na koji je javno govorila o svojoj dijagnozi", napisala je Sarah u objavi na Instagramu.

VEZANI ČLANCI

Vojvotkinji od Yorka Sarah Ferguson dijagnosticirana je jedna vrsta raka kože, izvijestili su britanski mediji prije dva mjeseca o još jednom zdravstvenom problemu s kojim se suočava britanska kraljevska obitelj. Ferguson (64), koja je bila udana za princa Andrewa, liječila se od raka dojke prošle godine, a sada joj je dijagnosticiran zloćudni melanom nakon uklanjanja nekoliko madeža.

1/140

"Trenutačno prolazi kroz daljnje pretrage kako bi bili sigurni da je ovo uhvaćeno u ranim stadijima", Sky News je citirao njezina glasnogovornika. "Očigledno, druga dijagnoza tako brzo nakon liječenja raka dojke je uznemirujuća, no vojvotkinja je vesela duha." Ferguson, poznata kao Fergie, govorila je o važnosti pregleda karcinoma nakon svoje operacije raka dojke.

– Vojvotkinja želi izraziti neizmjernu zahvalnost svom medicinskom osoblju koje joj je pružalo podršku posljednjih dana. Također je iznimno zahvalna osoblju koje je bilo uključeno u mamografiju koja je identificirala njezinu bolest, koja je inače bila bez simptoma, i vjeruje da njezino iskustvo naglašava važnost redovitih pregleda – istaknuo je vojvotkinjin glasnogovornik nakon što je Sarah bila podvrgnuta operaciji poslije dijagnoze karcinoma dojke. 

VIDEO Kate Middleton ima rak: Otkrila dijagnozu, oglasio se kralj Charles i pružio joj podršku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije